Degustari, show-uri gastronomice si Scoala Vinului la PROVINO

Festivalul PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie, eveniment ce se va desfasura in perioada 3-6 noiembrie la Centrul Expozitional Providenta din Iasi, va aduce in fata vizitatorilor peste 150 de vinuri de la unii dintre cei mai importanti producatori din tara, dar si produse si servicii auxiliare si conexe pentru industria vinului. Tot in cadrul festivalului, iubitorii vinului vor avea ocazia sa participe, contra unei taxe de numai 10 lei – pret in care este inclus si biletul de intrare la festival -, la degustarile de vin „Wine & Gastronomy”, in care, de-a lungul unei sesiuni care va dura 45 de minute, somelieri si degustatori autorizati vor prezenta participantilor 12-14 vinuri, care vor fi asortate cu tapasuri puse la dispozitie de restaurantele partenere ale PROVINO.

Publicitate

Organizatorii festivalului PROVINO s-au gandit si la fanii gastronomiei. Pentru acestia, in zilele de 4, 5 si 6 noiembrie, se organizeaza saloanele exclusiviste „Art, Wine & Gastronomy”, in care amfitrioni vor fi fratii Adrian si Catalin Paduraru. Acestia isi vor astepta oaspetii  intr-o atmosfera relaxanta, cu muzica buna si o expozitie de arta cu lucrari de pictura, sculptura si grafica ale artistilor ieseni. Pentru invitati vor gati, in fiecare zi, bucatari renumiti. Iesenii Adrian Sipoteanu si Cristi Zamfir vor deschide balul, pentru ca sambata si duminica Dan Boerescu si, respectiv, Florin Dumitrescu sa realizeze doua show-uri gastronomice de exceptie. Toate preparatele vor fi udate cu vinuri special alese. Cei care vor dori sa participe la aceste saloane vor trebui sa achite 50 de lei.

Si vizitatorii care vor sa stie mai multe despre vin au fost luati in calcul de organizatori. La „Scoala Vinului”, pasionatii vor invata de la profesionisti cum sa aprecieze un vin bun, dar si tehnici de servire si asociere a vinului cu mancarea iar la final primesc diplome de participare. Instruirea se desfasora pe durata a sase ore, in grupe de cate 30 de persoane, iar trainerii sunt somelierul Marian Timofti, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania 2011 si Dan Boboc, presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania. Taxa de participare la aceste cursuri este de 250 de lei, fara TVA.

Publicitate