Peste 80 de persoane s-au perindat pe la nou-deschisul Tasting Room by Ethic Wine, din spatele Pietei Floreasca din Bucuresti, cu ocazia serii “Gusta Caloian!” a Cramei Oprisor.
Spatiul restaurantului fiind în unele momente neincapator, degustatorii entuziasti au “dat pe-afara” din local, pe trotuar si pe strada, cu paharele in mana, provocand cateva momente de panica soferilor aflati cu treaba in zona, care nu intelegeau ce se petrece. O panica relativa, totusi, caci unii dintre acestia au decis sa-si lase masinile peste noapte si sa se “conecteze” la cultura vinului.
“Albele” Zinfandel, Rhein Riesling si Sauvignon Blanc au dat startul degustarii, care s-a transformat rapid in veritabil party atunci cand din bucataria lui Dan Cretu au inceput sa iasa nu doar gustari reci, ci si canape-urile calde cu pulpa de miel brezata ori sarmalutele in foi de vita pe cuburi de mamaliga aromatizata. S-a deschis astfel drumul pentru rose-ul Caloian si pentru “rosiile cristaline si frumos curgatoare” – Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon. Petrecerea cu degustare a continuat pana tarziu in noapte, participantii cazand unanim de acord ca reteta Tasting Room + Caloian este una de succes, meritand sa ocupe o pozitie periodica in “meniul de evenimente” al restaurantului.