Demonstratie de forta a vinului moldovenesc la Bucuresti – 18 mai, Hotel Hilton

Producatorii de vinuri din Republica Moldova vin la Bucuresti sa demonstreze ca produsele lor merita sa fie privite cu respect. Pentru a convinge in primul rand profesionistii comertului cu vinuri si pasionatii din Bucuresti, o parte din cramele de peste Prut isi vor prezenta portofoliul in cadrul unui evenimentului „Degusta Moldova”, ce va avea loc pe 18 mai, in sala Le Diplomate a Hotelului Hilton – Athene Palace.

Publicitate
Excursii

Caracterul profesional al acestei manifestari a suscitat un interes deosebit atat din partea reprezentantilor HoReCa, cat si din partea membrilor reprezentantelor comerciale straine acreditate la Bucuresti. Astfel, la eveniment au fost invitati mai multi ambasadori si consuli straini la Bucuresti, dar si oficiali din cadrul mai multor ministere.

Evenimentul va debuta cu un master class cu degustare ghidata despre vinurile din Moldova, sustinut de somelierul Sergiu Nedelea si dedicat profesionistilor din industria vinului si din HoReCa, dar si reprezentantilor presei. In cadrul acestui master class, invitatii vor afla detalii despre sectorul vitivinicol din Moldova si despre specificul si stilul de vinificatie al acestor vinuri. Pentru o mai buna exemplificare, in degustare vor intra vinurile: Cuvee Prestige alb brut (Cricova), Pinot Grigio 2011 (DK Intertrade), Alb de Purcari, Negru de Purcari (Purcari), Sauvignon 2011 (Cimislia), Fautor rosé (Fautor), Merlot DOC (Lion gri), Cabernet 2009 (Suvorov), Carmenere (Equinox), Kagor (Agro Vin Bulboaca) si Ice wine-Muscat Ottonel (Vartely).

Publicitate
IWCB

Degusta Moldova” va continua cu o degustare comparativa, la care vor participa aproximativ 150 de persoane din zona comerciala a vinului – importatori, distribuitori, retail si HoReCa – si mass-media, pentru ca, in final, evenimentul sa se deschida si catre marele public.

La Salonul de vinuri „Degusta Moldova” vor participa producatori deja cunoscuti pe piata romaneasca, precum Cricova, Purcari, Bostavan, Lion Gri, Chateau Vartely, dar si nume noi pentru majoritatea consumatorilor de vin, precum Fautor, Suvorov Vin, DK Intertrade, Vinaria Tiganca, Vinaria Cainari, Cimislia, Agro-Vin Bulboaca, Dionysos Mereni si Migdal-P. Tot ca o noutate, la Bucuresti va participa si Asociatia Micilor Producatori de Vin, reprezentata la aceasta manifestare de Crama Domneasca si La Vie. Pe langa vinurile din soiuri internationale cunoscute, din portofoliul producatorilor de peste Prut mai pot fi degustate si vinuri din soiuri exotice precum Saperavi, Rkatsiteli sau Rara Neagra, din Malbec, Syrah sau Riesling de Rhin – soiuri care s-au adaptat foarte bine conditiilor din Moldova -, spumante, vinuri speciale si fortifiate (Kagor) sau bauturi alcoolice pe baza de fructe, realizate dupa retete locale.

Evenimentul de la Bucuresti face parte dintr-un amplu program de promovare a vinurilor moldovenesti, program promovat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) in parteneriat cu forul olandez CBI (Centrul pentru promovarea importurilor din tarile an curs de dezvoltare) si cu Programul de Promovare a Investitiilor si Commertului in Tarile Regiunei Marei Negre (UNDP BSTIP) . Expozitia vinului moldovenesc de la Bucuresti a fost precedata de doua manifestari similare, sustinute anul trecut in Praga si in Varsovia. De asemenea, cu doua zile inaintea evenimentului de la Hotel Hilton – Athenee Palace, vinurile moldovenesti vor avea parte de o prezentare similara in capitala Ucrainei, Kiev.