Devii specialist în arta vinului! Cursuri acreditate de somelier, cu Barmania și Winetaste.ro

“Poți deveni un somelier desăvârșit numai prin pasiune și educație continuă. A fi somelier înseamnă a stăpâni ritualul de servire, a cunoaște povestea din spatele fiecărui vin, a-ți dezvolta acuitatea olfactivă în raport cu chimia gusturilor”, afirmă Sergiu Nedelea, lector principal al Cursului de Somelieri acreditat ANC și ambasador al Asociației Somelierilor Europeni în România. “Cursul stă la baza pregătirii pentru a putea activa în industria HoReCa și în vânzări. Someleria este o meserie completă, care are nevoie de dedicație și perseverență, pentru dezvoltarea constantă a aptitudinilor senzoriale, educaționale, tehnice. Prin intermediul cursului de somelieri organizat de Școala Barmania, îmi doresc să imprim înțelegerea acestor valori și să modelez viitori specialiști în arta vinului”, mai susține Nedelea.

Publicitate
IWCB

Cursul – care costă 1.200 lei și se întinde pe parcursul a 170 de ore, împărțite astfel încât să poată fi frecventat și de către cei care au momentan alte ocupații – este organizat de școala Barmania și Agenția de Somelieri Winetaste.ro – Sergiu Nedelea, și beneficiază de acreditare oficială din partea Autorității Naționale de Certificări (ANC). De asemenea, cursul este recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Sunt parcurse pe durata școlarizării atât aspectele teoretice cât și aplicațiile practice ale meseriei, în sistem individual și pe echipe.

Următorul curs de somelier începe în data de 11 mai 2015 și se desfășoară în zilele de luni, marți și miercuri, de la orele 17.30-20.00, la sediul Barmania: strada Foișorului, nr. 122-124, sector 3. Taxa de participare la curs este de 1.200 lei și se poate achita și în trei rate. Cursul se desfășoară pe parcursul a 170 de ore de teorie și practică și include fişele de lucru, materialele informative pentru curs, materiile prime și echipamentele pentru aplicaţii practice (degustări), examinarea finală şi eliberarea certificatului de absolvire însoţit de suplimentul descriptiv.

Publicitate

Dosarul de înscriere cuprinde următoarele documente:

  1. Fișa de înscriere completată și semnată
  2. Copie CI
  3. Copie CV
  4. Copia documentului care atestă plata taxei de curs
  5. Adeverința de sănătate eliberată de medicul  de familie.

Numărul maxim de participanţi la curs este de 16 de persoane. Înscrierile se fac în ordinea primirii fișelor, până la completarea locurilor. Persoanele interesate sunt îndrumate să trimită documentele necesare înscrierii la adresa de email: sergiu_nedelea@winetaste.ro, office@barmania.ro. Informații suplimentare pot fi obținute pe e-mail sau la numărul de telefon mobil: 0722.220.114