Diamond Art & Wine Event la Hilton

Degustare cu sase vinuri din zone celebre ale lumii, importate de Halewood Romania, expozitie de sculptura in bronz semnata Adrian Alexandru Ilfoveanu si un recital de pian al lui Harry Tavitian in Sala Maria de la Athenee Palace Hilton Bucuresti. Acestea au fost ingredientele celui mai recent eveniment purtand semnatura lui George Moisescu, organizat pentru Clubul Diamond sub titulatura Diamond Art & Wine. Cu aceasta ocazie, membrii Clubului au acordat si punctaje celor sase vinuri degustate. Suntem, astfel, in masura sa va oferim o evaluarea acestui club select asupra vinurilor degustate, evaluare ce poate constitui un reper util pentru orice iubitor al vinului de calitate.

Publicitate
Ravago

121 de membri Diamond au participat marti, 5 iunie 2007, la reuniunea organizata de castigatorul de anul trecut al Golden Award pentru excelenta in Relatii Publice, George Moisescu. Reuniunea a fost prima din seria Art & Wine a clubului Diamond, care reuneste oameni de afaceri de succes, dar si personalitati culturale deosebite. Degustarea s-a desfasurat sub indrumarea lui Alfred Binder, somelier si brand manager al Halewood Romania, ajutat de Marius Bratu. S-au punctat culoarea, nasul, gustul, lungimea si impresia generala, dupa sistemul introdus cu ceva ani in urma de catre celebrul scriitor de vinuri american Robert Parker (se acorda note pana la maxim 5 puncte pentru culoare, 10 puncte pentru nas, 15 puncte pentru gust, 10 puncte pentru parcursul si lungimea vinului si 10 puncte pentru impresia generala, dupa care totalul se aduna cu 50 si se obtine evaluarea finala). Toate vinurile s-au bucurat de bune aprecieri din partea celor prezenti, fiind evaluate de catre acestia la peste 88 de puncte.

S-au degustat 3 vinuri albe:
Chateau Bonnet 2006, Andre Lurton, AOC Entre-Deux-Mers, Franta
Private Bin Sauvignon Blanc 2006, Villa Maria, Marlborough, Noua Zeelanda
Gran Vina Sol Chardonnay 2005, Torres, Spania
Primul vin degustat, Chateau Bonnet 2006, a fost si cel mai bine punctat de catre membrii Clubului Diamond, obtinand o medie de 92,5 puncte. Al doilea, Orivate Bin Sauvignon Blanc 2006 Villa Maria, a obtinut 90 de puncte, iar cel de-al treilea vin, Chardonnay Gran Vina Sol 2005, de la Torres, a obtinut 88 de puncte.

Publicitate
Oprisor

Dintre vinurile rosii, cel mai apreciat a fost Mas la Plana 2002, Cabernet Sauvignon, de la Torres (Spania) – cu 93,4 puncte – urmat de primul vin rosu din degustare, un cupaj de Merlot si Malbec, Iscay 2004, de la Trapiche (Argentina) – cu 93 de puncte. Cel de-al treilea clasat, insa cu un punctaj de vin peste medie, a fost un Chianti Classico Riserva (Italia), Marchesi 2001, semnat de Casa Antinori – cu 90 de puncte.

De reamintit ca potrivit acestui sistem de punctare, vinurile care primesc intre 75-80 de puncte sunt considerate bune, cele intre 80-90 puncte sunt peste medie, de la 90 la 95 sunt excelente iar intre 95 si 100 de puncte sunt adevarate “clasice”.
Evenimentul de la Hilton al Clubului Diamond s-a bucurat de sprijinul Maseratti, fiind realizat in parteneriat media cu revista Luxury, Vinexpert, www.Evinoteca.ro si www.Vinul.Ro.

Foto: Victor Velculescu