Domeniile Samburesti si Chateau Valvis, medaliate la Targul International de Vinuri de la Beijing

Producatorul de vinuri Domeniile Samburesti a castigat cinci medalii, dintre care una de aur, la editia de anul acesta a concursului de vinuri desfasurat in cadrul targului “Wine China 2012”, cel mai mare eveniment de acest tip din China, desfasurat in perioada 23-25 aprilie, la Beijing.

Publicitate
IWCB

Pentru a celebra aceasta reusita si pentru a prezenta trofeele publicului, Domeniile Samburesti a organizat la inceputul lunii mai, la Loft Lounge din Capitala, o degustare informala, la care au putut participa reprezentanti ai mass-media generaliste, ai presei de vin, bloggeri, pasionati si prieteni ai cramei.

Cei prezenti au putut afla de la Jean Valvis, proprietarul companiei, detalii despre istoria si evolutia Domeniilor Samburesti, despre planurile de viitor ale cramei, in acelasi timp avand si posibilitatea sa deguste vinurile Cabernet Sauvignon Chateau Valvis 2009 (medalie de aur la Concursul de la Beijing), Merlot Chateau Valvis 2010, medalie de argint, precum si vinurile Domeniile Samburesti, ce au fost rasplatite cu trei medalii de bronz (Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010 si Chardonnay 2011). Vinurile produse de Domeniile Samburesti au fost singurele vinuri romanesti medaliate la acest concurs.

Publicitate

Despre Cabernet-ul Sauvignon Chateau Valvis, proprietarul cramei a declarat ca “Este un vin care a castigat medalia de aur la Vinvest 2012 si care se adreseaza unei piete in continua dezvoltare, greu de estimat in acest moment. Estimarea noastra, insa, este ca vom vinde pana la sfarsitul acestui an peste un milion de sticle in total”. De asemenea, Jean Valvis a subliniat necesitatea unei politici concrete sectoriale de construire a unui brand national pentru vinurile romanesti.

Domeniile Samburesti este o divizie a Valvis Holding, incepand cu 2005, si exploateaza o suprafata de aproximativ 500 de hectare. Lucrarile de replantare cu vita nobila au demarat din 2007, iar pana in prezent s-au replantat 230 hectare. Din 2005 pana in prezent, investitia in Domeniile Samburesti se ridica la peste 12 milioane de euro.

In acest moment, gamele de vinuri comercializate de podgoriile Domeniile Samburesti sunt: Samburel de Olt – vinuri din categoria entry-level, Domeniile Samburesti – vinuri premium destinate marilor retaileri si Chateau Vlavis – un Cabernet de colectie, prezent doar in Horeca sau in magazinele specializate.

Cu o piata de vinuri in valoare de 6,4 mld. $ si 1.500 mld. de litri, in China se degusta cu precadere vinuri rosii. Astfel, 70% din soiurile de vin de pe piata sunt rosii, iar jumatate din totalul importurilor pe piata chineza (150 mld. litri) provin din Franta.