Domeniile Vanju Mare si-a prezentat premiantii (galerie foto)

Merlot Rose Vanju Mare 2011, vinul medaliat cu aur la ultima editie a concursului international Mondial du Rose, a fost prezentat pasionatilor de vinuri in cadrul unei degustari organizate la inceputul lunii iunie, la restaurantul Sofa din Bucuresti. Alaturi de acest vin, invitatii – politicieni, reprezentanti ai mediului de afaceri, manageri din Horeca, somelieri, bloggeri si jurnalisti de vin si prieteni ai cramei Domeniile Vanju Mare – au mai putut degusta atat noile vinuri din recolta 2011, cat si cateva din recoltele anterioare.

Publicitate
Vinarte

Prezent la eveniment, Florin Opris, manager general al companiei, a declarat ca „noile vinuri lansate reprezinta o schimbare de atitudine in istoria cramei. Atat prin calitate, cat si prin strategie, incercam sa fim cat mai aproape de consumatorii din Romania, unde avem peste 3200 de puncte de vanzare, dar si de cei de peste hotare”. Acesta a fost completat de vinificatorul Domeniile Vanju Mare, Anca Fenici, care a afirmat ca „eforturile de a aduce un plus de calitate vinurilor nu au ramas fara raspuns, iar medaliile castigate in ultima vreme reprezinta o realizare si o certificare a muncii depuse”.

Cele sase vinuri – Riesling italian 2010, Tamaioasa romaneasca sec 2011, Merlot Rose 2011, Merlot 2009, Tamaioasa romaneasca dulce 2010, toate din gama Domeniile Vanju Mare, si Merlot Prince Vlad 2003 – au fost prezentate de catre somelierul Sergiu Nedelea, care le-a caracterizat a fi „vinuri oltenesti, aprige si mandre”.

Publicitate
VinLaMunte

Producatorul din Vanju Mare a anuntat ca odata cu noua pozitionare pe piata se va promova sub brandul Domeniile Vanju Mare.

In ultimii ani, in cadrul unui proiect de 1.100.000 de euro, la Vanju Mare s-au replantat 75 de hectare de vita, cu soiurile Syrah, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc si Feteasca Neagra. In total, la Vie Vin Vanju Mare au fost replantate pana acum 120 de hectare de vita de vie, anul trecut intrand pe rod 45 de hectare de Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon. Anul acesta va mai fi desfasurat un nou proiect de 1.200.000 de euro, pentru replantarea a 105 hectare cu noi soiuri, printre care Feteasca Alba si Cabernet Franc. Pentru ca investitia in plantatie sa se reflecte in vinuri, la Vie Vin Vanju Mare s-a investit si in crama. In urma unui proiect FADR de 300.000 de euro, s-a dublat capacitatea de stocare a cramei in vase de inox pana la 1 milion de litri si s-a achizitionat o linie completa de vinificare pentru vinurile albe. Investitia totala facuta pana acum la Vie Vin Vanju Mare se ridica la 10 milioane de euro, pentru achizitionarea de terenuri, replantari si modernizarea cramei.

Compania are ca proiect si dezvoltarea enoturismului in zona, un prin pas fiind facut prin organizarea de degustari pentru turistii de pe vasele de croaziera ce opresc in porturile Orsova si Drobeta Turnu Severin. Dupa ce mai multi ani a fost unul din sponsorii principali ai echipei de handbal Oltchim Rm. Valcea, de anul acesta compania va investi si in performanta din fotbal, fiind singurul producator care apropie vinul de acest domeniu. Astfel, incepand cu sezonul urmator, Domeniile Vanju Mare va deveni sponsorul oficial al echipei Pandurii Targu Jiu.