Domeniul Coroanei – furnizor oficial al Casei Regale

Majestatea Sa, Regele Mihai I de Romania, insotit de Alteta Sa Regala, Principesa Margareta, au decernat ieri, in cadrul unei ceremonii oficiale, titlul de furnizor oficial de vinuri al Casei regale, pentru o perioada de trei ani, companiei Domeniul Coroanei. Cu aceeasi ocazie, in fata cramei a fost dezvelit bustul Regelui Carol I, intemeietorul centrului de vinificatie de la Segarcea, realizat de sculptorul iesean Ovidiu Ciobotaru.

Publicitate
Excursii

La eveniment au participat peste 150 de persoane, in majoritate personalitati locale si veterani de razboi, dar si somitati din lumea vinului (prof. Dr. Aurel Popa, dr. Ion Pusca), apropiati ai cramei (Tudor Gheorghe) sau ai familiei regale (Emil Hurezeanu).

Conform site-ului oficial, „Casa Regala ofera calitatea de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regelui ca semn de recunoastere si de apreciere a calitatii deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoana sau de o companie comerciala. Astfel, acordarea Calitatii de Furnizor implica un inalt standard al produselor si serviciilor, constanta, seriozitate si inalt profesionalism din partea companiei comerciale sau a persoanei furnizor. Calitatea de furnizor se ofera pe o perioada de trei ani, dupa care poate fi luata in discutie prelungirea ei, pentru o noua perioada de trei ani”.

Publicitate

Tot in aceasta saptamana, Casa Regala a mai oferit calitatea de furnizor oficial pentru alte cinci companii: Apulum Alba Iulia, pentru produsele din portelan, Avon Cosmetics, pentru produse cosmetice, Conference Systems, pentru serviciile de sonorizare, David Sandu, pentru bijuterii si Philips Romania, pentru sisteme de iluminat.

In cazul Domeniului Coroanei, insa, lucrurile au avut o rezonanta istorica mult mai adanca. Podgoria si centrul de vinificatie fac parte dintre cele 12 centre de excelenta infiintate de Regele Carol I in 1884, centre care au avut o importanta deosebita in dezvoltarea agriculturii romanesti. Faptul ca, dupa mai bine de un veac, portile cramei s-au redeschis intacte – inclusiv cu literele de pe frontispiciu dezgropate de sub cimentul sub care au fost ascunse dupa instaurarea regimului comunist – este o dovada suplimentara asupra „statorniciei lucrului bine facut”, dupa cum a subliniat prof. Aurel Popa in timpul ceremoniei de dezvelire a bustului primului monarh al Romaniei.

Fotografii de Cezar Ioan si George Serban

One thought on “Domeniul Coroanei – furnizor oficial al Casei Regale

  1. ma mira faptul ca -desonyac- nu a tras si pe aici vreo 2 injuraturi infantile, care-l carecterizeaza…..
    Bravo Domeniul Coroanei! vinuri bune!

Comments are closed.