Dosar Vrancea: RoTrade Wine promisiunea celor doi Copaci

Infiintata in 2007, compania RoTrade Wine din Jaristea este opera a doi gemeni din localitate – fratii Copaci. Investitia a fost mare, de 1,2 milioane de euro, cu sprijin SAPARD. Rezultatul, insa, merita toata aprecierea, mai ales pentru o zona precum Vrancea, in care multe crame par sa fi ramas neschimbate de secole. Hala din materiale moderne (din zona asa numitelor crame de sandwich), climatizata, plina de inox-uri, curatenie de farmacie, podea antiseptica, spatiu generos, filtre si echipamente moderne. Pe scurt, tot ce se gase ste intr-un punct de vinificatie de moda noua. In contrast, primul brand al firmei este 1938 – anul in care aparea prima crama a familiei Copaci, tot in Jaristea.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Mirosul de fermentare din hala are note ascutite, semn ca ceva nu a mers foarte bine la culesul strugurilor. Inginerul vinificator pare abia iesit de pe bancile scolii, si o parte din lipsa sa de experienta este surprinsa in diferentele de la un an la altul din Sauvignon-ul Blanc pe care il primim spre degustare, direct din tanc. Din fericire, avantajele sunt de partea productiei mai noi, semn de evolutie si invatare. Pe plantatia familiei Copaci se cultiva Feteasca Alba, Feteasca Regala si Sauvignon Blanc, cel din urma soi provenind de pe 6 hectare din Beciu, cea mai laudata si, din cate se pare, cea mai buna zona pentru vinuri albe din toata Vrancea. Se produce si Sarba, insa doar din struguri achizitionati de la producatori.

Recent, crama a intrat in plin proces de rebranduire, semn ca exista intentia de dezvoltare pe piata de retail general. Deocamdata, vinurile imbuteliate sunt disponibile in putine locuri, predominant in Vrancea si Moldova.

Publicitate

ROTRADE WINE
ADRESA: Str. Avantului nr. 15, Localitatea Focsani, jud. Vrancea
MOBIL: 0744.317.791
TEL: 0237.679.305
E-MAIL: office@rotrade-wine.com
SOIURI: Feteasca Alba, Feteasca Regala si Sauvignon Blanc