Doua noi vinuri semnate Aurelia Visinescu

Am avut ocazia recent sa degust doua vinuri semnate de cunoscuta Aurelia Visinescu, productie a companiei proprii, Fontana di Vini: Cuvee Blanc 2006 si Merlot Dealu Mare-Sahateni.

Publicitate
IWCB

Cuvee Blanc DIVIN Reserve 2006 este un cupaj de Feteasca alba, Riesling si Tamaioasa romaneasca, 13% alc. Sincer, ma asteptam la un vin mai sofisticat, desi trebuie sa recunosc ca faima Aureliei Visinescu au facut-o intotdeauna cu precadere vinurile rosii. Cupajul pe care l-am intalnit cu ocazia acestei degustari sufera putin la capitolul culoare, iar nasul este relativ neutru pentru un vin cu o asemenea ascendenta (si ma refer aici la soiurile din componenta). Gustativ, e un vin mai degraba primitiv, chiar usor vulgar – ceea ce pentru amatorii genului poate fi un avantaj, insa pe mine, unul, m-a dezamagit.

Merlot DIVIN (probabil 2006, fiindca lipsea contraeticheta, iar pe eticheta nu scria) este, in schimb, un vin in linia celor care au consacrat-o pe Aurelia Visinescu in inima unor iubitori de vinuri ca mine: culoarea este mai degraba delicata, insa nasul este intens si placut, fructuos, anuntand un vin elegant, cu note de cirese negre, visine coapte si cafea. Vinul are un „atac” mai lent, dupa care se dezvaluie un parcurs complex, catifelat si gustos, cu arome retronazale fine si un postgust lung. Un vin cuceritor.

Publicitate
IPPU