Cine ne da dreptul?

Cine suntem si cine ne da dreptul – noua, celor de la Vinul.Ro – sa ne dam cu parerea?

Publicitate
Oprisor

Cezar Ioan

Intrebarea de mai sus ne-a fost pusa din pura curiozitate, cu indoiala, cu onestitate sau pentru a spulbera orice credibilitatea demersului nostru jurnalistic. Oricum ar fi fost, cred ca este legitima. Si voi incerca sa raspund. Inainte de orice, suntem consumatori.

Publicitate
Velvet

Platitori. Pana la aparitia acestei reviste, singurele informatii critice asupra vinurilor erau enunturile de marketing ale companiilor, care au doar interesul de a-si lauda marfa. Degustarile Vinul.Ro constituie singura incercare publica din Romania de a oferi repere critice independente, tinand cont de raportul pret/calitate. Nu vorbim de vinuri abstracte, ci de acelea la care acces oricine, in magazin sau la restaurant.

Toti membrii juriului Vinul.Ro au experienta in degustarea a mii de vinuri in tara si strainatate dar, ca sa eliminam pe cat este omeneste posibil erorile, actionam sub supravegherea unui cadru didactic in enologie (si, in acelasi timp, vicepresedinte al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania). Uneori, acceptam si reprezentati ai producatorilor la degustari, pentru transparenta.

Mai nou, dam publicitatii si numerele bonurilor cu care am cumparat vinurile de la raft, ca sa nu existe niciun dubiu. Nu pentru ca ne-ar fi teama, ci pentru ca vrem sa eliminam orice urma de indoiala. Nu judecam cu rautate ci doar cu asprime. si nu pentru a distruge, ci pentru ca meritam mai mult. Noi, consumatorii.