Ghidul seductiei. De la canapea la pat in trei pahare?

Ati plecat din club si ati ajuns la tine acasa. Deja, ti se pare ca ai facut o mare afacere, dar nu ai trecut decat de jumatate din drumul spre alcov. De aici abia incepe partea adevarata de seductie, in care utilizezi armele proprii, nu produsele scoase la vanzare prin cluburi si terase.
Pentru domnii care tin sa impresioneze si cu altceva, in afara de cei 6-12 cilindri in V, fotoliile Armani Casa si instalatia de sunet high-end, Vinul.Ro va prezenta in fiecare numar trei asortari de vin cu lucruri pe care orice om le poate avea in frigider, si care nu necesita nici un fel de efort gastronomic. Adica, daca dragostea trece prin stomac, noi incercam sa va ajutam, fara sa va punem la gatit! (RADU RIZEA)

seductie1

Oua fierte stie sa faca si un copil de clasa a doua, insa acoperite cu maioneza in care a zacut un strop mic de usturoi (mic-mic, ca doar e intalnire amoroasa, nu party in caminele Politehnicii!), cu zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa si fenicul – aveti o gustare de zile mari. Pentru ca ouale nu exceleaza deloc in asocierea cu vinul, dar si pentru ca al doilea platou de gustari este la fel de greu de asortat, aici intra in joc obligatoriu un Sauvignon Blanc dur, un pic aspru si foarte intepator. Fita mica: V-Drinks de Recas. Fita medie: Cono Sur Tocornal; fita mare: Mollet Florian Sancerre Roc De L’abbaye 2007. Acelasi vin merge bine si la urmatoarea surpriza culinara: luati o bucata de vreo 350 de grame de branza de capra, aruncati-o in mixer (e greu de mana…) cu doua linguri de lapte, doua lingurite de unt, marar uscat, cumin si un catel de usturoi, apoi ungeti cu amestecul feliute de paine neagra sau de pesmet.

seductie2

Cu 15 minute pierdute in fata cuptorului, puteti impresiona si cu o gustare „de fite”: puneti cateva bucati de file de somon pe o foaie de aluminiu, in tava, acoperiti cu sos facut din maioneza, mustar cu condimente, tarhon proaspat tocat, arpagic maruntit, zeama de lamaie si un strop de coaja de lamaie. Aceeasi cantitate de sos se adauga si „la rece”, dupa ce somonul este scos de la cuptor. Fita mica: Terra Romana Rose, 2006. Fita medie: Prince Stirbey Rose, 2007; fita mare: Chateau Bonnet Rose 2006. Pour la bonne bouche: un spumant cu foie gras sau terina, intins(a) in straturi generoase pe felii de bagheta. Fita mica: un Cashmere autohton. Fita medie: Asti Martini. Fita maxima: Pol Roger – Sir Winston Churchill.