Eduard Jakab, castigatorul Trofeului Somelariei John E. Halewood 2012 (galerie foto)

Cea de-a XII-a editie a Trofeului Somelariei, eveniment desfasurat pe 25 februarie la Hotel Ramada Majestic, a fost castigata de Eduard Jakab, se precizeaza intr-un comunicat de presa dat de Cramele Halewood, co-organizator al evenimentului alaturi de Asociatia Somelierilor din Romania.

Publicitate
Excursii

Competitia de anul acesta a fost organizata in memoria lui John E. Halewood – fondatorul grupului Halewood Romania si un prieten si sustinator consecvent al somelariei din Romania. De altfel, in cadrul concursului s-a acordat si un trofeu special dedicat acestuia, ce a fost castigat de catre Mihai Vasiloiu, concurent care s-a clasat pe locul II in competitie. Castigatorului premiului al III-lea a fost Adrian Dinu.

Competitia la care au participat 20 de somelieri din toata tara, s-a desfasurat in perioada 19 – 25 februarie, finala avand loc pe 25 februarie, in Bucuresti.

Publicitate

Potrivit organizatorilor, cei trei finalisti au trecut prin probe de servire si decantare, degustare de vin si bauturi spirtoase, dar si prin probe ce le-au testat cunostintele despre meniuri si asocieri culinare. Juriul finalei a fost compus din trei comisii, formate din trei specialisti, fiecare evaluand cate o proba a concursului. Astfel, juriul ce a evaluat servirea si decantarea a fost format din Toma Cornelia, Florin Voica si Marius Bratu, iar cel ce a jurizat degustarea vinului si a bauturilor spirtoase din Daniel Zottu, Dan Ghejan si Mircea Niculescu. Juriul ce a evaluat cunostintele despre asocieri culinare si meniuri a fost format din Florin Ivan, Dan Alexandru si Cristian Baschir.