Efervescentele intra in „Atelierul de vinuri” – 12 februarie, The Gang

efervescente

Publicitate
Vinarte

Vinul.Ro, impreuna cu importatorul de vinuri premium Vinimondo, initiaza incepand cu luna februarie un „Atelier de vinuri“, menit sa aduca un plus de informatie si sa-i ajute pe cei interesati sa descopere particularitatile celor mai mari vinuri din lume, regiuni celebre si cele mai cunoscute metode de vinificare. Pentru fiecare intalnire a fost pregatita cate o tema la moda, iar partea practica – degustarea – va fi facuta cu ajutorul unor vinuri si producatori care au scris istoria moderna a vinului.

Printre temele „Atelierului de vinuri” se numara: „Spumantele Europei”, „Celebritati din Bordeaux”, „Diferitele fete ale Chardonnay-ului”, „Sauvignon Blanc de Lume Noua si de Lume Veche”, „New Style: Bordeaux Blend” sau „Clasicul Riesling de Rhin”. Degustarile vor fi ghidate si supervizate de catre editorii publicatiei Vinul.Ro, carora li se va alatura ocazional cate o celebritate din lumea vinului.

Publicitate

Primul „Atelier“ este programat pe 12 februarie, de la ora 19.00, si are ca tema vinurile efervescente. In cadrul acestuia vor fi prezentate principalele diferente de terroir si metode de vinificare ale vinurilor Champagne, Prosecco, Cava sau Spumante. Ca material didactic vor fi oferite vinurile:

VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG MILLESIMATO
VALDOBBIADENE SUPERIORE DI CARTIZZE DOCG
FRANCIACORTA BELLAVISTA CUVEE BRUT
FRANCIACORTA BELLAVISTA GRAN CUVEE ROSE 2006
JANE VENTURA RESERVA DE LA MÚSICA BRUT NATURE 2009
CHAMPAGNE BILLECART SALMON BRUT RESERVE
CHAMPAGNE BILLECART SALMON BRUT ROSE
CHAMPAGNE BILLECART SALMON SOUS BOIS

Pentru aceasta editie a „Atelierului de vinuri” reprezentantii restaurantului The Gang au pregatit un meniu special inspirat din bucataria asiatica si internationala.

Pretul pentru primul curs al Atelierului de vinuri este de 160 lei/ persoana, iar rezervarea este recomandata deoarece numarul de locuri este limitat.

Pentru informatii suplimentare si rezervari:
Alexandra Brovchin: 0727-147.073, alexandra@vinul.ro
Mihaela Dobre: 0730-520.001, mihaela.dobre@vinimondo.ro

atelier de vinuri