El Bulli isi scoate la licitatie vinurile

El Bulli– votat cel mai bun restaurant din lume timp de patru ani consecutiv, de catre publicatia Restaurant Magazine, isi vinde la licitatie pivnita cu cele peste 10.000 de sticle de vin, prin casa de licitatie Sotheby’s, anunta publicatia The Drink Bussiness. Casa de licitatie Sotheby’s va anunta in curand cand si unde va avea loc licitatia.

Cele 1600 de marci de vinuri ale restaurantului El Bulli, cuprinse in meniul de 139 de pagini ale meniului, acopera renumitele regiuni viticole precum Bordeaux, Burgundia, Piemont, alaturi de California si vinuri renumite de Spania, precum Ermita, Pingussi Vega Sicilia Unico. Lista de vinuri a fost alcatuita de Juli Soler si contine vinuri de la 21 de euro pana la 3,745 de euro, pentru un Chateau Petrus, si 5,350 euro, pentru un Romanée-Conti 1999.

Restaurantul de trei stele Michelin din apropierea orasului Roses, aflat la 160 de km de Barcelona, si-a inchis usile in luna iulie a anului trecut, insa este reprogramat a fi redeschis in 2014, intr-o noua forma in care catalanul Ferran Adria, cheful al restaurantului, va dezvolta noi tehnici de gatit. In ultimii douazeci de ani, Ferran Adria a revolutionat bucataria cu inventiile sale din gastronomia moleculara.