El Torito

Mexicanii de pe Iancu Capitanu

Publicitate
Oprisor

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€

Un nou restaurant mexican – mai precis un “mexican grill” s-a deschis recent la Bucuresti. Spre deosebire de celelalte existente pana acum, “El Torito” este genul de restaurant micut, situat intr-o zona mai retrasa: pe strada Iancu Capitanu nr 30, unde pana anul trecut functiona vechiul Louisenhof, cu specific german.

Publicitate

Desi cladirea este aceeasi, imbunatatirile aduse de noul manager sunt vizibile, astfel ca locul a capatat o noua viata, asa ca El Torito nu mai seamana deloc a han pitoresc, ci mai degraba a restaurant clasic (poate un mic adaos de personalitate n-ar strica, totusi). Primul lucru care m-a izbit la El Torito a fost genul de chelner pe care nu-l mai intalnisem de mult si a carui revedere mi-a facut placere: cu un zambet larg si autentic pe buze si o atitudine in acelasi timp foarte profesionala si foarte amabila.

Cum si viteza de servire a fost foarte buna, prima impresie s-a consolidat. O scurta privire prin meniu te convinge ca mexicanii au multe de aratat dambovitenilor: de la salate usoare si peste, pana la carnati cu fasole mexicana, diferite stiluri de pui, vita sau porc iti fac cu ochiul, in diverse asocieri care mai de care mai interesante. Cum vara bucuresteana e si-asa destul de stresanta fara sa mai umblu eu ziua-n amiaza mare cu stomacul plin de fasole, n-am incercat decat niste pachetele cu carne de vita, pe patut de salata creata, verde-rosie, cu cateva sfaramaturi (nu firimituri) de branza un pic iute, rosii si ceapa. E vorba de carne tocata de vita, cu diferite condimente, invelita in aluat si trasa la tigaie.

Pachetelele au fost de-a dreptul delicioase, insa cred ca dupa asa o introducere mare, “povestea mesei” are toate sansele sa se incheie aici, pentru cei mai multi: vorbim de trei pachetoaie, nu pachetele. Mi-a placut si lista de beri, dupa numarul de sortimente cred ca sosurile picante din bucataria de la El Torito sunt foarte apreciate de clientela bucuresteana. Lista de vinuri cuprinde niste optiuni interesante si ea, dar aici parca ar fi loc de mai bine.

El Torito
Str Iancu Capitanu nr 30
0728-176.059