„Emotii din Chianti” la Bucuresti – 29 mai

Castellina_in_ChiantiCea de-a cincea editie a Festivalului Italian (www.festivalitalian.ro), suita de evenimente organizata la Bucuresti in perioada 11 mai – 30 iunie, va dedica una dintre manifestari regiunii Chianti si vinurilor sale, anunta organizatorii intr-un comunicat de presa. Astfel, pe 29 mai, , in sala “Le Diplomate” a Hotelului Athenee Palace Hilton, incepand cu orele 10.00, se va desfasura conferinta „Emotii din Chianti”, in cadrul careia vor putea fi degustate vinuri si produse agroalimentare specifice acestei regiuni.

Mai multe firme mici si mijlocii din trei localitati din zona Chianti isi vor promova produsele de calitate, definitorii pentru bogatia si varietatea eno-gastronomiei italiene: de la vinuri, la ulei, salamuri si prosciutto. Potrivit organizatorilor, in prima parte a zilei, incepand cu orele 10:00, va avea loc o expunere cu privire la oportunitatile pe care le ofera realitatea romaneasca, intentia fiind aceea de a descoperi posibile sinergii in sectoarele spre care Italia si Romania privesc cu mare interes. De la orele 12:15, organizatorii au pregatit o degustare a produselor expuse, pentru invitatii primei parti a evenimentului, respectiv presa, agentii economici dar si ceilalti actori interesati (enoteci, restaurante, distribuitori, societati comerciale, asociatii de specialitate din domeniile agroalimentar si agro-turistic, tour-operatori si agentii turistice).

Au confirmat participarea la eveniment: Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Georgian Ghervasie, Consilier Personal al Primului Ministru al Romaniei pentru promovare economica, Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei si Amalia Corsi, Director in cadrul Primariei din Tavarnelle.

Aceasta prezentare este organizata de Ambasada Italiei la Bucuresti, de ICE-Agentia din Bucuresti si de Camera de Comert Italiana pentru Romania, in colaborare cu Regiunea Toscana si cu Primariile din Barberino Val d’Elsa, San Casciano Val di Pesa si Tavarnelle Val di Pesa.