Enoturism la Avincis (galerie foto)

Crama Avincis, una dintre cele mai frumoase crame din Romania, si-a deschis portile pentru turisti. In principal pentru cei pasionati de vin si, in special, pentru cei care s-au indragostit de tipicitatea terroir-ului de Dragasani. Pe langa degustarea de vinuri, activitate in care vizitatori vor fi fi calauziti fie de enologul Ghislain Moritz, fie de proprietarii domeniului, Cristiana si Valeriu Stoica, amatorii de frumos pot admira tot domeniul din Dealul Dobrusei, domeniu care cuprinde o crama cu elemente de modernitate arhitecturala inca unice in Romania, dar si un conac refacut dupa planurile originale de la inceputul secolului trecut. Pentru cei hotarati sa petreaca mai mult timp in zona, Crama Avincis poate pune la dispozitie 16 locuri de cazare, in camere duble, dar si terenuri special amenajate pe care amatorii de sport pot practica tenis, fotbal sau baschet. La cerere, se pot organiza diferite excursii, in care oaspetii pot vizita manastirile din imprejurimi (Schitul Dobrusa, Schitul Mamu, Govora, Dintr-un Lemn, Arnota, Surpatele, Bistrita, Horezu) sau pot face incursiuni in zona dealurilor subcaraptice din Oltenia, de la Valea Oltului pana la cea a Jiului.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Revenind la degustari, pe langa vinurile deja lansate pe piata – Cramposie Selectionata, Feteasca Regala, Feteasca Regala si Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Rose si Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon – vizitatorii vor putea incerca si noul Cuvee Petit, un asamblaj de vinuri realizate din Petit Sauvignon, o varietate de Sauvignon Blanc, vin care, la o luna de la imbuteliere, abia asteapta sa-si elibereze aromele.

In functie de serviciile alese, de numarul de zile de cazare si de tipul de degustare solicitat, pretul/pachet pentru o persoana este cuprins intre 25 si 125 de euro.

Publicitate
IPPU

Nici grupurile mari nu au fost uitate. Chiar daca nu se vor putea caza in incinta domeniului, Avincis poate organiza reuniuni de familie sau corporatiste pentru 50 – 100 de persoane.