„Eticheta roșie” în spectacolul Olteniei Profunde. O poreclă devenită renume

Crama Oprișor aduce vești gustoase de toamnă” , a anunțat cu evidentă satisfacție Gabriel Roceanu, directorul general al producătorului mehedințeano-german, în fața asistenței strânse la The Beef Club din București. “Iubitorii de vinuri roșii consistente pot savura acum noul Cabernet Sauvignon „Eticheta Roșie” din recolta 2013. Ediția proaspăt lansată, însumând numai 25.200 sticle, excelează prin complexul aromatic distinct față de vinurile produse în sezoanele precedente, tocmai pentru că terroir-ul Olteniei Profunde este un continuu spectacol, an după an oferind recolte valoroase, însă diferite și irepetabile. Iscusința viticultorilor noștri, împreună cu măiestria oenologilor Veronica Gheorghiu și Liviu Grigorică, ne oferă încă o dată bucuria de a gusta un vin mare, impresionant” – așa a sunat caracterizarea făcută de reprezentantul cramei.

Publicitate
Casa Timis

Eticheta rosie interior speakeri

Poreclă transformată în renume

Luminița Tzakis, director național de vânzări al investiției deținute de gigantul german Reh-Kendermann, a punctat odată cu lansarea noii ediții o perspectivă comercială interesantă: “Este unul dintre puținele vinuri apărute pe piață în ultimii zece ani și care a reușit să își transforme porecla în renume. Azi, nimeni nu-i mai spune Cabernet Oprișor, ci Eticheta roșie”, a remarcat Tzakis. “A intrat în limbajul comun datorită calității constante și a faptului că a fost perceput de către partenerii de afaceri și de către consumatori exact așa cum s-au străduit să îl facă enologii de la cramă: ca un exponent demn și valoros al pământului și climei specifice Oprișorului, realizat an de an de oameni care au respect față de pământ, față de natură și față de clienți”. Mulțumirile adresate partenerilor de afaceri și clienților cu ocazia lansării celei de-a șaptea ediții a succesului numit Eticheta roșie au fost aplaudate de o asistență nu foarte numeroasă (locul nu permite) dar selectă și entuziastă. “Colegii mei, cei care produc Eticheta roșie, dar și ceilalți colegi din firmă, au în fiecare an un veritabil sentiment că datorează acest vin clientilor și partenerilor care ne-au acordat de-a lungul anilor încrederea lor într-un segment de piață cu așteptări din ce în ce mai elevate. Le mulțumesc lor și prietenilor Cramei Oprișor care împărtășesc rezultatul pasiunii noastre cu prietenii lor”, a mai spus Tzakis.

Publicitate
IPPU

Liviu Grigorică despre Eticheta roșie 2013

Liviu Grigorica„Condițiile anului 2013 au permis coacerea lentă a strugurilor, maturarea perfectă a taninurilor din Cabernet, precum și concentrarea aromelor și a culorii. Strugurii au fost selectați cu grijă chiar în timpul recoltatului manual din via de 12 ani de pe dealul Cioaca. Macerarea a fost de 15–25 de zile (în funcție de varianta de vinificare aleasă), iar maturarea de 15–17 luni s-a făcut aproape exclusiv în butoaie noi din lemn de stejar franțuzesc. A rezultat un vin concentrat și elegant, în care prima impresie de forță este perfect echilibrată de corpul robust și armonios, de aromele intense de vișine, cireșe negre, afine și ciocolată neagră asociate unui postgust prelung și ușor condimentat. Este un vin ce se poate degusta imediat sau fără probleme oricând în următorii 15 ani, asociat cu o gamă extrem de largă de mâncăruri (gustativ, acest vin este extrem de adaptabil) ori măcar într-o companie agreabilă”.