Aniversare Riedel cu show la Vinexpert

Pentru iubitorii de vin, numele Riedel nu mai este demult o necunoscuta, ci o necesitate in “garderoba” colectiei de vin. In esenta, paharele Riedel ajuta fiecare soi de vin in parte sa isi exprime la maximum calitatile olfactive si gustative, prin forma paharului, care “coordoneaza” felul in care sunt emanate aromele si felul in care curgerea lichidului “asaza” vinul pe diverse zone ale limbii.

Publicitate

riedel-vinum-tasting-set
Riedel Vinum Tasting Set

Istoria Riedel este veche de 300 de ani, familia fiind – de 12 generatii – una dintre cele mai importante producatoare de sticla din Boemia. Povestea paharelor incepe insa abia prin anii ’50, atunci cand profesorul Claus Riedel a observat ca buchetul, gustul si armonia vinului sunt determinate de forma paharului din care sunt servite.

Publicitate
Velvet

In 1958, designerul creeaza primul sau pahar magnum, inspirat de remarca Contelui Odazio, un nobil italian, partener al sau de afaceri: “M-am saturat sa savurez finele mele vinuri din Piemonte in pahare mici!”. Acesta urma sa devina clasicul “Sommeliers Burgundy Grand Cru”, primul pahar al colectiei Sommeliers, obiect de cult pentru pasionati si reper al culturii moderne – dupa cum au considerat si expertii Muzeului de Arta Moderna (MoMA) din New York, unde acesta se afla in expozitia permanenta. In 1973, colectia ajungea la 10 tipuri de pahare. Astazi, aproape fiecare mare vin din lume are propriul tip de pahar, construit astfel incat sa ofere o experienta unica iubitorului de vin.

Pentru a marca trecerea unei jumatati de veac in care paharele Riedel au (re)scris istoria marilor vinuri, Vinexpert organizeaza un show de exceptie, in care un maestru al degustarii, Kornel Dura, reprezentantul Riedel pentru Europa, va demonstra diferenta dintre un pahar obisnuit si unul fabricat de Riedel pentru patru soiuri de vin. In degustare vor fi utilizate cele patru pahare ale setului Vinum Tasting, Vinum Montrachet (Chardonnay), Vinum Burgundy (Pinot Noir), Vinum Sauvignon Blanc / Vin desert si Vinum Bordeaux (Cabernet Sauvignon/ Merlot). Pentru fiecare pahar, se anunta vinuri pe masura.

vinum-burgundyvinum-burgundy-alb

Vinum Burgundy

vinum-montrachetvinum-montrachet-alb

Vinum Montrachet

vinum-sauvignonvinum-sauvignon-alb

Vinum Sauvignon Blanc

vinum-bordeauxvinum-bordeaux-alb

Vinum Bordeaux

Evenimentul il va avea drept maestru de ceremonii pe actorul Adrian Paduraru si va cuprinde si un moment de exceptie – recitalul corului de camera Consonance al liceului de muzica Dinu Lipatti.

Numarul de locuri este limitat, iar pretul unui bilet este de 200 de RON. Inscrierile pot fi facute la telefon 0745 095 309 (persoana de contact: director marketing Catalina Chivu) sau la adresa brand@vinexpert.info. Fiecare invitat va primi un cadou in valoare de 136 de euro, constand intr-un set Vinum Tasting cu cele patru pahare din cristal deja mentionate, Ghidul Vinurilor 2009, o sticla de vin, un abonament pentru un an la Revista VINUL.ro si un abonament pentru un an la o revista de specialitate (Revista Romanian Wine Art).

Partener – Cramele Halewood.