“Destinul” Murfatlar

“Vãd în salã pe cineva care nu râde: nu uitati, seriozitatea e ultimul refugiu în care se ascund mintile înguste! Aceastã searã stã sub semnul destinului… Ãsta e destinul, asta e viata: o boalã grea, mortalã, cu transmisie sexualã”. Vorba cuiva, cu Horatiu Mãlãele e imposibil sã dai gres! Monologul sãu pe tema destinului, interpretat la Clubul Fratelli din Bucuresti, i-a fãcut sã râdã în hohote si sã cadã pe gânduri pe cei peste 200 de invitati la lansarea Fatum – Murfatlar, editie limitatã de vinuri si, totodatã, colectie de artã având ca temã “destinul” si cãile sale imprevizibile.

Publicitate
SelectWine

lansare_fatum_murfatlar

Oameni de afaceri, specialisti, împãtimiti ai vinului si jurnalisti au pãtruns tainele “destinului” îndrumati de somelierul Sergiu Nedelea, care a expus în termeni de senzatii si arome noua creatie Murfatlar, prima dintr-o viitoare serie. Spectacolul a fost unul multimedia – cu proiectii holografice si mesaje pe telefoanele mobile, despre www.Fatum.ro (locul unde se gãseste explicat conceptul si unde va fi comercializatã aceastã gamã).

Publicitate
SelectWine

lansare_fatum_murfatlar3

Nu doar o colectie de artã si vin!

fatum_tudor-20cm“Fatum”, noua gamã exclusivistã de vinuri semnatã Murfatlar, a plecat de la dorinta oamenilor de aici de a arãta potentialul zonei, în diverse registre de manifestare: “E vorba de destin, cu nenumãratele sale feluri în care se poate acesta interpreta. E chestiune de viziune. Ca si vinul ce te poartã pe cãrãri nebãnuite, ce are o poveste a lui, care pare alta de fiecare datã. ªi de aici, Fatum”, dupã cum explicã reprezentantii Murfatlar nasterea acestei idei. Cum destinul poate fi perceput senzorial, Murfatlar a hotãrât ca, de-a lungul colectiilor, sã asocieze fiecãrui simt un anumit gen de artã, care sã vorbeascã despre destin prin prisma ei: De la fotografie, modã, arhitecturã, picturã si pânã la muzicã si dans, fiecare colectie “Fatum” va avea ca spatiu de interpretare chiar eticheta sticlei.

Pentru “Vãz”, Murfatlar a ales fotografia ca modalitate de exprimare a trei artisti, cu trei perspective diferite: “Acesti oameni au avut libertate totalã de a povesti despre destin prin fotografie, iar ceea ce au ei de spus este definitoriu pentru acest proiect”, spun reprezenatii Murfatlar. “De fiecare datã costumat senzorial diferit, Fatum va oferi o experientã nouã. Iar la final de drum nu va fi doar o colectie de artã sau de vin de un exclusivism perpetuu, cum pare a fi acum destinul ei”.

Vinul “Fatum”

fatum-carioca-20cmDesi sunt trei etichete diferite, în sticlele acestei editii din “Fatum” se regãseste un singur vin – un Cabernet Sauvignon, despre care se poate scrie mult si care va intriga pe multi. Gustul sãu, interesant si unic în acelasi timp, stârneste prin notele sale de ierburi si condimente. Potrivit reprezentantilor Murfatlar, povestea acestui vin începe în vie, de la strugurii alesi cu grijã, de pe dealurile de sud-est si sud-vest ale podgoriei. Înainte de recoltare, fiecare ciorchine se verificã cu atentie, urmãrindu-se sã fie cât mai copt, pentru a avea un continut de zahãr nu mai mic de 230 – 240 g/l must. Vinificarea s-a fãcut prin metoda clasicã, cu fermentare “pe pielitã”, în autovinificatoare prevãzute cu sisteme de rãcire. Fermentarea mustului obtinut dupã presare, s-a realizat la o temperaturã de 22-24° C. Cabernet Sauvignon-ul Fatum are o culoare rosu aprins, o aromã bogatã si aciditate plãcutã. Pe final, dezvoltã note usor taninoase, marcate de influente tipice lemnului de stejar, care-i dau rotunjime si catifelare. Pentru aceastã editie limitatã au fost îmbuteliate 4.500 de sticle, câte 1.500 sub fiecare etichetã.

Tudor Prisãcariu este un tânãr artist român care lucreazã cu precãdere în mediul fotografic. Nãscut în 1984 la Bucuresti, Tudor trãieste în prezent la Londra. În 2007, lanseazã “Entropy”, un proiect fotografic de mari dimensiuni ce reprezintã o încercare de a întelege ce înseamnã cu adevãrat România contemporanã. Prezenta lucrare evocã o Românie aflatã într-o formã primordialã, o materie primã ce poate fi prelucratã si modelatã dupã bunul plac al fiecãruia.

fatum-bumbut-20cm“Cosmin Bumbut e peste tot. Mai bine spus, fotografiile sale. Este deja un brand românesc în materie de foto”, spune Smara Voicu. E fotograful român cu expozitii personale si colective în aproape întreaga lume si câstigãtor în 2006 la douã dintre sectiunile concursului International Photography Awards, una dintre cele mai importante competitii de fotografie din lume. De-a lungul carierei, a surprins constant prin prospetimea modului în care capteazã imagini si trateazã subiecte ce pentru altii ar putea trece drept banale. Iar fotografia de fatã, “Fum”, nu face decât sã întãreascã acest lucru.