Riedel, bucuria de a savura vinul

“Fiecare vin îşi merită paharul”. Acesta este unul dintre principiile care au stat la baza filosofiei Riedel, companie devenită etalon la nivel internaţional pentru paharul de vin şi care face istorie în sticlă de mai bine de 300 de ani.

Publicitate

riedel3

De acest lucru s-au convins şi invitaţii primului eveniment din seria de degustări Riedel Wine Tasting Tour, manifestare organizată de Vinexpert cu sprijinul Vinul.ro, la începutul acestei săptămâni, la Rin Grand Hotel din Bucureşti.

Publicitate
IPPU

Reprezentantul Riedel pentru Europa, Kornel Dura, un maestru în arta degustării, a susţinut un spectacol veritabil, pigmentat pe alocuri de un umor de calitate, călăuzindu-i pe invitaţi într-o experienţă senzorială memorabilă. Principalii “actori” ai serii au fost patru pahare Riedel (Vinum Sauvignon Blanc, Vinum Montrachet, Vinum Burgundy şi Vinum Bordeaux), fiecăruia dintre ele fiindu-i asociat câte un vin (un Sauvignon Blanc fumee, un Chardonnay baricat, un Pinot Noir neo-zeelandez şi un bordolez clasic). Degustarea de pahare s-a făcut comparativ, vinurile trecând prin fiecare pahar in parte, acestea dezvăluindu-şi cu adevărat aromele doar în paharele special produse pentru acel tip de vin. Pentru a sublinia şi mai tare diferenţele senzoriale, în degustare s-a folosit şi un pahar obişnuit.

riedel2

Degustarea a fost precedată de un moment artistic susţinut de Corul de Cameră Consonace al Liceului Dinu Lipatti. Maestrul de ceremonie a fost actorul Adrian Păduraru.

Potrivit specialiştilor, paharele Riedel au ajuns numărul 1 pe piaţa internaţională, surclasând de celelalte branduri existente pe piaţă, deoarece au fost construite ţinându-se cont de geografia feţei umane, de cea a gustului, cât şi de tipicitatea fiecărui soi de vin în parte.

riedel1

Astăzi gama RIEDEL Sommeliers cuprinde peste 40 de forme menite să pună în valoare atât vinul sau şampania, cât şi cognac, whisky sau aperitive. Aceste piese sunt în sine opere de artă, fiecare pahar fiind din cristal, suflat liber şi executat manual, trecând prin mână a 25 de meşteri sticlari.

riedel4

Paharele Riedel sunt prezente în toate revistele internaţionale de specialitate şi de asemenea sunt paharele recomandate de către toţi marii specialişti şi critici de vinuri.

riedel5