Prowein 2009: un alt an de exceptie

In perioada 29-31 martie a avut loc la Duesseldorf, Germania, ultima editie a targului international de vinuri Prowein 2009. Potrivit organizatorilor, la editia de anul acesta au participat peste 35.000 de vizitatori (producatori, distribuitori, jurnalisti, importatori, somelieri etc), inregistrandu-se astfel o crestere a numarului vizitatorilor cu 5% fata de editia de anul trecut. De asemenea, numarul raportat al expozantilor (producatori de vinuri, bauturi spirtoase, ambalaje si produse auxiliare) a fost de 3.180 de reprezentanti, din 45 de tari.
prowein2009g

Publicitate
IPPU

Ca zone de provenienta, Prowein acopera aproape tot ceea ce inseamna arie vitivinicola, oferind o paleta foarte variata de regiuni de la cele din Franta, Italia, Spania, Germania, Australia sau California, pana la Algeria, Egipt, China sau Brazilia (tari despre care esti tentat sa crezi ca nu au nici o legatura cu industria vinului).

prowein2009f

Publicitate
Velvet

Anul acesta, Romania s-a prezentat la targ cu un stand national, mare elegant, atragator si realizat cu mult bun-gust. Vizitatorii standului (si nu au fost putini, cu toate ca standul a fost amplasat mai intr-o margine a targului) au putut cunoaste vinurile producatorilor Cramele Odobesti, Cramele Recas, SERVE, Murfatlar Romania, Crama Oprisor, Cramele Halewood, Agricola Stirbey, Fontana di Vini, Cotnatri si Vinarte. Insa, ce a adus un plus de atractie si de vizitatori standului romanesc au fost produsele traditionale romanesti precum carnatii de Plescoi, babicul buzoian, cobzele de pastravi sau branza afumata in coaja de brad.

prowein2009e

Piesa de rezistenta a Prowein 2009 a fost “Zona libera de degustare” (Free Tasting Area), locul unde au fost expuse peste 1200 de probe de vin, cu scopul de a oferi o imagine completa si relevanta a pietei de vinuri. Anul acesta au fost expuse vinuri din Pinot blanc si vinuri rosii din zone cu clima rece, cu continut moderat de alcool.

prowein2009c

Locul de desfasurare al Prowein 2009 este Messe Duesseldorf, unul dintre cele mai importante centre de organizare de targuri din intreaga lume. Cu peste 1.400 de angajati si un spatiu expozitional de peste 285.000 de metri patrati, Messe Duesseldorf este gazda anuala a peste 40 de targuri din toate domeniile.

prowein2009d