Femeile care au cucerit vinul

Luna martie aduce premii doamnelor din lumea vinului. Wine Intelligence a premiat pe data de 7 martie doua dintre cele mai influente figuri feminine din lumea vinului, anunta site-ul Bizcomunity.com. Su Birch, CEO la Vinurile din Africa de Sud si Lynne Sherriff MW, ce care conduce Institutul Master of Wine din Londra, au fost nominalizate de catre publicatia Wine Intelligence ca fiind cele mai influente femei din industria vinului din ultimele decenii.

Publicitate
Vinarte

Vinurile Africii de Sud au cunoscut o crestere foarte mare in calitate si reputatie in decursul ultimelor decenii, lucru se pare datorat lui Su Birch, care conduce aceasta organizatie, WOSA, din anul 2002. Fiind unul din principalii pioni ai cooperarii dintre tarile din Lumea Noua a vinului (Africa de Sud, Noua Zeelanda, USA, Chile si Argentina) a fost mai fost recompensata si cu alte premii cum ar fi Femeia anului 2009, oferit de publicatia The Drinks Business. Su Birch a fost numita prima castigatoare din 10 in cadrul premiilor 10 Wine Business Awards.

Lynne Sherriff este de profesie oenolog, scolita la Stellenboch, Germania si Franta, detine functia de director al Institutului Master of Wine din 2010. Acest institut, inaugurat in 1953, are 300 de membri, din 23 de tari, cu titlu de Master of Wine, cea mai mare acreditare profesionala din domeniul vinului.

Publicitate
VinLaMunte

Sherrif a fost una din primele doua femei din Africa de Sud care au obtinut titlul de MW in 1993. Vorbitoare de 5 limbi straine a oferit consiliere in productia si promovarea vinului in Europa, America de Nord, Chile si Japonia.

Alte nominalizari la aceste premii au fost:

– Robert Parker, cel care a influentat atat de mult lumea vinului incat multi producatori si-au schimbat stilul de vinuri pentru a satisface gusturile “Avocatului vinurilor”

– Gary Vaynerchuck, care a revolutionat comunicarea vinului cu video-blogul sau Wine Library

– John Casella, MD of Casella Wines, creatorul brand-ului Yellow Tail, unul dintre cele mai de succes de pe piata SUA

– Michel Rolland, consilier si creator international de vinuri

– Miquel Torres, presedintele companiei Bodegas Miquel Torres

– Eduardo Guilisasti, CEO al giganticei companii chiliene Vina Concha y Toro.