Festival culinar in Melbourne, Australia – A Taste of Slow

La sfarsitul acestei veri, intre 28 august si 10 septembrie, va avea loc Festivalul A Taste of Slow, cel mai mare eveniment al verii dedicat Slow Food.

In cele doua saptamani, festivalul din Australia se va concentra asupra culturii culinare autohtone si a vinurilor din zona. Elementele principale vor fi mancarurile de sezon, preparatele regionale si traditionale, dar si cramele australiene. Vor fi doua saptamani de cursuri, cine, discutii si degustari. Gazda festivalului in perioada 9-10 septembrie, va fi Manastirea Abbotsford.

Slow Food este o organizatie non profit care doreste sa imbine placerea cu etica, ecologia cu gastronomia. Fondata in 1986 de catre Carlo Petrini, Slow Food este, de multe ori, descris ca fiind opusul ideii de fast-food. Totusi, organizatia este mai mult de atat. Slow Food inseamna aducerea in actualitate a retetelor vechi si a metodelor traditionale de preparare a acestora, inseamna sa gatesti avand grija de mediul inconjurator. Membrii Slow Food cauta sa apere ideea de biodiversitate in camara proprie, doresc sa ne invete cum putem aprecia mai bine viata, acordand mai multa atentie gustului si savorii. (Al. B.)