Festival de film si fotografie dedicat vinului

oenovideo1In perioada 13-16 mai, in localitatea Aigues-Mortes, Franta, vor avea loc evenimentele „Oenovideo” si „Terroir d’images”, festivaluri de film si fotografie dedicate vinului. Astfel, timp de patru zile publicul pasionat de vin, film si fotografie, dar si oenologi si specialisti in vin din intreaga lume vor participa, potrivit organizatorilor, „la o calatorie emotionanta in lumea productiilor cinematografice si fotografiei ce au ca subiect de baza lumea impresionanta a vie si vinului”.

Publicitate

In cadrul acestui festival vor fi proiectate 29 de filme si documentare nominalizate din 17 tari, la preselectie participand 91 de pelicule. De asemenea, in afara festivalului vor fi lansate in premiera si filmele “The Vintner’s Luck”, al regizorilor neozeelandezi Niki Caro si Gaspard Ulliel, si productia americana “Corked”. In cadrul festivalului va mai fi organizata o proiectie „odorama”, o combinatie de imagini, sunete si arome. Presedintele Marelui Juriu va fi Eduardo Molinaro, regizor, actor si scenarist.

Festivalului de fotografie „Terroir d’images” – eveniment ajuns la cea de-a V-a editie – a adunat anul acesta peste 1500 de lucrari ale 172 de fotografi profesionisti si amatori din 14 tari. Tema principala a acestei editii este „Apa si via”.

Publicitate
Velvet