Festivalul sarmalelor la Praid

In perioada 22-24 septembrie 2006, in statiunea Praid, la poalele Muntilor Gurghiului, in Harghita la granita cu judetul Mures, are loc o manifestare tipica: a XII-a editie a Festivalului sarmalelor, organizat anual in al treilea sfarsit de saptamana din septembrie.

Publicitate
IPPU

Programul include spectacole folclorice cu ansambluri de dansatori, muzicanti, fanfare din localitatile de unde vin concurentii, toate la un loc prezentand obiceiurile si valorile culturale din tinuturile lor. Totodata, in a 3-a zi a festivalului se organizeaza un concert de muzica clasica in salina, in capela ecumenica din subteran, si o receptie cu program folcloric in salina.

In afara de distractie, festivalul urmareste consolidarea relatiilor culturale intre regiunile participante, precum si conservarea traditiilor culinare prin promovarea unor foarte populare „minuni” gastronomice – sarmalele – un fel de mancare care permite multa inventivitate, originalitate si diversitate a sortimentelor.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Cei interesati sa participe la festival pot contacta filiala ANTREC din Harghita, la harghita@antrec.ro . Alte detalii de contact la www.antrec.ro .