Feteasca Neagra Black Peak si Hariton – bronz la Londra

La inchiderea celei de-37-a editii a Concursului International de Vin & Bauturi Alcolice (IWSC) ,organizat la Londra in luna iunie, Vinterra International SA si-a adjudecat doua medalii de bronz, pentru doua din cele doua probe de vin inscrise in concurs, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.
Medaliile au fost adjudecat de vinurile Black Peak Feteasca Neagra – 2003 (sec) si Hariton Feteasca Neagra – 2002 (demidulce de colectie, serie limitata) .
„Calitatea exceptionala a vinurilor produse de Vinterra, cu caracteristicile de gust si aroma specifice soiurilor de vin produse intr-o zona viticola cu vechi traditii viticole, redescoperita recent de oenologi (Vanju Mare-Orevita), precum si investitiile din ultimii ani în retehnologizare au facut posibila nominalizarea companiei Vinterra International SA printre castigatorii de la ISWC (50% din medaliile obtinute de Romania la aceasta editie)”, se mai arata in comunicat.
Concursul International de Vin si Bauturi Alcoolice (IWSC) a fost infiintat in 1969 si este cel mai important concurs din lume in acest domeniu. Tinta acestui concurs este sa promoveze calitatea excelenta a celor mai bune vinuri, bauturi spirtoase si lichioruri de pe glob. In 2006, la acest concurs s-au inscris 5.000 de produse din 50 de tari, din care numai 32% au fost medaliate.
In ultimii ani, vinurile produse de Vinterra au fost medaliate cu aur, argint si bronz la concursurile importante din tara si strainatate (Mundus Vini – Germania, Concours Mondial du Pinot Noir – Elvetia etc).

Publicitate