Concurs de Feteasca Neagra la Hotel Christina

grup-sticle-feteasca_mg_1340

Publicitate
Vinarte

Vinul.ro si Hotel Christina au organizat, in cadrul seriei de degustari lunare, un week-end dedicat soiului autohton „port-drapel”, Feteasca Neagra. Aproximativ 20 de invitati s-au delectat, in cele doua seri, cu unele dintre cele mai reprezentative vinuri produse din acest soi, provenite din regiuni unde Feteasca Neagra se apropie de performante remarcabile – Banat, nordul Olteniei si Dealu Mare.

img_1398Meniu care a insotit vinurile a fost conceput, spre lauda bucatarilor, in asa fel incat sa poata insoti oricare dintre vinuri, indiferent de varsta, intentia vinificatorului sau terroir, lucru destul de dificil de realizat pentru varietatea de expresii a acestui soi (inca nedefinit academic). Pe scurt, cele patru preparate servite participantilor la degustare au fost: ficatei de pui inveliti in bacon cu sos de Feteasca neagra si rozmarin, serviti pe frunze proaspete de rucola cu otet de zmeura; pulpa de pui in prapure de porc, umpluta  cu gorgonzola si rosie uscata, servita cu orez cu sofran; cotlet de porc cu sos brun de vin rosu si cartofi taranesti cu ardei copt si rozmarin si brasovence cu carne si smantana proaspata.

Publicitate
IPPU

Etichetele alese de catre Vinul.ro pentru aceasta degustare au fost Feteasca Neagra La Putere 2009 (Cramele Recas), Feteasca neagra Budureasca 2008, Feteasca neagra Hyperion 2008 (Cramele Halewood), Feteasca neagra Caloian 2009 (Crama Oprisor), Feteasca neagra Swallowtail 2006 (Vinarte), Feteasca neagra Terra Romana 2008 (SERVE), Feteasca neagra Origini 2007 (Budureasca), Feteasca neagra Villa Zorilor 2007 (Vinarte) si Feteasca neagra „Cocosul” Limited Released (Recas).

Vinurile au fost si subiectul unei competitii amicale, topul rezultat din notele acordate de catre clienti desemnand drept castigatoare Feteasca Neagra La Putere 2009 (7,35) si Feteasca Neagra Budureasca 2008 (7,28). Pe locul al treilea s-au clasat, la o incredibila egalitate perfecta (7,2) Hyperion, Caloian si Swallowtail.