Feteasca Regala si Feteasca Neagra de Recas, exportate in Rusia

Cramele Recas vor fi una dintre primele companii care exporta vin romanesc imbuteliat in Rusia, odata cu schimbarea legislatiei cu privire la accizele pentru bauturi in aceasta tara, anunta un comunicat dat publicitatii la Bucuresti.

Publicitate
Domeniul Bogdan

“Am remarcat o preferinta a consumatorilor rusi pentru soiurile locale romanesti, Feteasca Regala si Feteasca Neagra, ceea ce ne face increzatori in suucesul lansarii gamei La Putere, pentru ca ambele soiuri sunt incluse in aceasta”, afirma Elvira Cox, director de Export al companiei.

Anuntul vine imediat dupa ce producatorul din vestul tarii a inceput livrarile catre piata Federatiei Ruse, imediat dupa aparitia noilor timbre conforme cu sistemul de accizare EGAIS (nou introdus in Rusia si care nu a functionat pana de curand). Primele livrari catre piata rusa sunt gamele Schwaben Wein si V-Drinks, urmand apoi gama superioara, La Putere, incepand cu luna decembrie 2006.

Publicitate

Recent (18 septembrie 2006), Cramele Recas a participat, alaturi de alti membri ai Asociatiei Producatorilor si Exportatorilor de Vin (APEV), la prezentarea de vinuri romanesti organizata impreuna cu Independent Wine Club Moscova la Grand Marriott Hotel si finantata de USAID prin Romania Agribusiness Development Program.