Fiesta Catalana cu Pere Ventura în inima Bucureștiului

O seară banală de marți s-a transformat, pentru câteva zeci de bucureșteni, într-o experiență catalană autentică.

Publicitate
Oprisor

The Wine Bistro Vinexpert a organizat pentru clienții săi o seară wine & food pairing, cu câteva vinuri aparținând uneia dintre cele mai cunoscute și apreciate zone viticole din Spania, Priorat.

Șase vinuri ale cunoscutului producător Pere Ventura, dintre care două cava, au fost prezentate cu multă pasiune și căldură de Rob Van Orschooft, export manager al celebrului brand.

Publicitate

Startul s-a dat cu o Cava Pere Ventura Primer Brut, urmată de un vin alb, Can Bas La Creu (Xarello & Sauvigon Blanc). Degustarea a continuat cu trei vinuri roșii, Merum Priorati Inici (Garnacha Negra & Carinena & Syrah & Cabernet Sauvignon), Can Bas La Capella (Cabernet Sauvignon & Syrah) și Merum Priorati Desti (Garnacha Negra & Carinena), iar la final oaspeții s-au delectat cu o Cava Pere Ventura Primer Rose Semiseco.

IMAG1050

Chef-ul The Wine Bistro a asociat vinurilor, cu multă măiestrie, șase preparate specifice bucătăriei catalane: “Plato” mediteranean de tapas cu pește și fructe de mare, Zarzuela (supă tradițională de pește), empanadas con carne, “Plato” de tapas cu Jamon și Chorizo, Conill amb prunes (iepure la cuptor, gătit cu vin și prune uscate), iar la desert o Crema Catalana de portocale cu crustă caramelizată.

Muzica specifică a completat atmosfera de ”fiesta”, o parte dintre petrecăreți ignorând că a doua zi era totuși una lucrătoare și rămânând mult peste miezul nopții.