Fluturi & Farfalle, noua gama Vitis Metamorfosis (galerie foto)

Vitis Metamorfosis, proiectul de parteneriat dintre Halewood International si renumitul producator italian Marchesi Antinori, a lansat la inceputul lunii mai, la resedinta ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, gama de vinuri Fluturi & Farfalle, vinuri care se adreseaza segmentului medium-level.

Publicitate
Excursii

Gama Fluturi & Farfalle este formata din patru vinuri din recolta anului 2011: doua albe, Feteasca Regala si Sauvignon Blanc, vinuri proaspete, tipice, cu aciditate pronuntata, si doua rosii, un Merlot si un Cabernet Sauvignon, vinuri cu un bun raport calitate-pret, dar care mai au nevoie de o scurta perioada de evolutie la sticla.

Prezentarea noii game de vinuri a fost realizata chiar de catre marchizul Piero Antinori, care a declarat ca a investit in Romania deoarece a fost impresionat de potentialul viticol al regiunii dealu Mare. Alaturi de marchizul Antinori, la evenimentul de prezentare al liniei Fluturi & Farfalle au mai participat Judy Halewood, sotia celui care a fost John Halewood, Giancorrado Ulrich, enologul Antinori, Dan Muntean, directorul general al Cramei Halewood si Fiorenzzo Rista, vinificatorul cramei Vitis Metamorfosis si creatorul vinurilor Fluturi & Farfalle.

Publicitate

Pe langa vinurile Fluturi & Farfalle, au mai fost prezentate si cele mai noi recolte din Vitis Metamorfosis (Sauvignon Blanc + Feteasca Regala 2011, Feteasca Neagra 2011, Merlot 2010) si Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2008.

Lansat in 2009, joint venture-ul Vitis Metamorfosis exploateaza 200 de ha de vie in Dealu Mare, loc in care s-au pus bazele noii crame, proiect ce urmeaza a fi finalizat in toamna acestui an.

Marchesi Antinori este producatorul italian de vinuri a carui istorie se intinde pe parcursul a peste sase sute de ani, din 1385, cand Giovani di Piero Antinori a devenit parte a organizatiei Arte Fiorentina dei Vinattieri. Reprezentand una dintre cele mai mari companii de vinuri din Italia, Familia Antinori a dat dovada de inovatie in afaceri, facand alegeri curajoase si aratand intotdeauna respect pentru traditie.

Halewood International, cel mai mare producator si distribuitor independent de vinuri si bauturi alcoolice din Marea Britanie, detine peste 400 ha de vie in trei dintre cele mai importante regiuni viticole ale Romaniei: Dealu Mare, Podisul Transilvaniei si Murfatlar.