Food &  wine pairing şi show culinar cu Gabriela Simion, o reuşită  marca Vinexpert & Friends 

Nici că se putea un debut mai bun pentru seria evenimentelor Vinexpert & Friends , decât o seară de food and wine pairing, cu meniu absolut delicios şi o demonstraţie de gătit live cu Gabriela Simion (foto), fostă participantă la Master Chef şi iniţiatoarea proiectului Food made with love. 

Publicitate
IPPU

GABRIELAÎn completarea meniului gândit ca o incursiune printre anotimpuri – de la scoici în vin alb, la raţă în vin roşu şi pandişpan cu glazură de lămâie şi smochine, Dragoş Ghinea, specialistul de la Vinexpert, a pregătit şapte vinuri la preţuri speciale pentru acest eveniment.

The Wine Bistro a devenit neîncăpător  vineri, 16 octombrie, într-o seară ploioasă şi rece, încălzită însă de prezența extrem de plăcută a Gabrielei Simion și atmosfera primitoare, creată de gadele noastre, Florin Bejan şi Dragoş Ghinea. Gabriela ne-a pregătit live scoici în unt şi usturoi cu vin alb, cât să ne tenteze de la început cu arome îmbietoare şi, mai apoi, un piept de raţă lăsat de seara la marinat în vin roşu şi condimentele ei secrete. Și, în plus, ne-a arătat şi câteva tips & tricks din bucătăria ei.

Publicitate

Per total, un eveniment extrem de reuşit, aşa că vă recomand să nu le rataţi pe următoarele. Pentru că, aşa cum spuneam, acesta a fost doar primul dintr-o lungă serie frumoasă.

Meniul a oferit participanților posibilitatea să aleagă un mixed starter constând în coşuleţe cu cremă de brânză și ou de prepeliță sau cremă de brânză și minicreveți, ori avocado, castravete, cremă de brânză și ridiche roșie sau icre și somon. Dar pentru debutul serii au fost la fel de apreciate minifrigăruile cu pui şi avocado sau cu salam de Mangalița cu gogoșar și măsline
Vinurile propuse de gazde pentru startere au fost Arbaude Cotes de Provence rose și Colocviu La Paris, Busuioacă de Bohotin 

Scoicile în sos de vin alb, cu bețe de țelină verde și crochetele aromate cu mirodenii și ulei de măsline au fost asortate cu vinurile George Duboeuf Pouilly Fuisse și Castiglion del Bosco, CD, Bianco Chardonnay. Pieptul de rață marinat în vin roșu cu piper roșu și piure de morcov a mers minunat cu E. Guigal Cotes du Rhone Rouge sau Yalumba “The Strapper” GSM (Grenache, Shiraz, Mataro), iar desertul de pandișpan cu smochine și glazură de lămâie cu Paul Mas Douceur d’Octobre, Late Harvest .