Framantari in lumea somelierilor. Laurentiu Achim, noul presedinte al FSR

La putin timp dupa ce a parasit functia de director executiv al Centrului Aroma, Sergiu Nedelea a pierdut si presedintia Federatiei Somelierilor din Romania. Un comunicat trimis de Centrul Aroma a anuntat ca, dupa demiterea din functia de director executiv, Sergiu Nedelea a fost inlocuit in functia de presedinte al FSR de Laurentiu Achim Avram, fostul vicepresedinte al forului. Sergiu Nedelea a tinut sa precizeze ca, in ceea ce priveste despartirea de Centrul Aroma, aceasta s-a petrecut in conditii amiabile si ca nu poate fi vorba de o demitere. Cat priveste functia de presedinte al FSR, somelierul a considerat ca e normal sa o paraseasca, dar a adaugat ca este surprins ca reprezentantii Centrului Aroma nu au asteptat ziua de marti, cand urma sa anunte el aceasta schimbare. Nu este exclus insa ca rapiditatea celor de la Centrul Aroma sa se datoreze si aparitiei comunicatului remis sambata de Asociatia Somelierilor din Romania, concurent al FSR, care lua in deradere aderarea Federatiei la Worldwide Sommelier Association, o organizatie pe care Doru Dumitrescu, presedintele ASR, o considera fara relevanta pe plan international.

Publicitate
Excursii

Sergiu Nedelea a precizat ca, deocamdata, nu se pune problema sa renunte la calitatea de membru al FSR, dar a refuzat sa precizeze care au fost motivele rupturii dintre el si Centrul Aroma.

7 thoughts on “Framantari in lumea somelierilor. Laurentiu Achim, noul presedinte al FSR

 1. Imi pare rau pentru Sergiu, dar cred ca nu castiga cine stie ce din pozitia pe care tocmai a parasit-o

 2. Calitatile, valoarea unei persoane nu rezida, neaparat, din functii si titluri. Sergiu este un exemplu in acest sens.

 3. Astazi la ora 14.30 FSR se va intalni pentru a stabili strategia viitoare. Va vom tine la curent aici cu noutatile pana la redeschiderea site-ului federatiei. Salud!

 4. Atât de mulţi sommelier-i avem, încât este nevoie de 2 organizaţii…
  Şi totuşi în resturante la întrebarea ce vinuri aveţi, răspunsul e roşu şi alb, sec

 5. FSR nu a pierdut numai un adevarat specialist, ci si un om de valoare, care a gresit doar prin faptul de a avea coloana vertebrala. Spun acest lucru prin prisma unei persoane care citeste si este la curent cu ce se intampla in breasla dvs., pentru care am un deosebit respect, dar este trist si cu adevarat dezamagitor.

 6. Dupa cum zicea Cristina, FSR a pierdut nu numai un om ok, ci s-a pierdut si pe ea insasi. Marele castigator, dupa cum era de asteptat de la declansarea dihoniei in FSR, nu este nimenea alta decat ASR. Pacat, ca acesti oameni, ma refer la adevaratii someliri, cu experienta, nu cei iesiti cu 2 saptamani de cursuri de la diferite asa zise scoli de somelieri, nu pot comunica in acelasi plan.

 7. De ani de zile se fabrica PE VAPOR bauturi spirtoase, tigari, haine si incaltaminte „de firma” si multe altele.
  De ceva vreme (peste 10 ani) sa fabrica, pe vapor, si autointitulati somelieri. Este o realitate vizibila la noi.
  Ce nevoie mai ai de original (scump) cand poti apela la productia de pe vapor?

Comments are closed.