Francezii, privati de bautul in aer liber

Guvernul francez a mai facut un pas in lupta sa impotriva consumului de alcool interzicand consumul tuturor bauturilor alcoolice, inclusiv al vinului, in orice spatiu deschis, potrivit BBC. Departamentul de Sanatate francez a anuntat la sfarsitul lunii martie, ca, incepand cu 31 iulie 2009, se interzice consumul bauturilor alcoolice in locurile publice, pe tot teritoriul Frantei.

Publicitate
Oprisor

Reprezentantii guvernului francez au anuntat ca aceasta masura este necesara pentru “combaterea cultului bautului excesiv”. La inceputul lunii februarie, acestia au dat publicitatii mai multe studii potrivit carora consumul bauturilor alcoolice, printre care si vinul, ar putea contribui la dezvoltarea cancerului la nivelul gurii si al celui esofagian. Astfel, incepand cu 31 iulie consumul de bauturi alcoolice va fi permis doar in interior, toate restaurantele, barurile si cafenelele cu terase, chiar daca acestea sunt complet imprejmuite, urmand sa se conformeze noii legi.

Majoritatea producatorilor de vin din Franta s-au declarat nemultumiti de aceasta lege, declarand ca aceasta decizie reprezinta un “cutit infipt chair in inima Frantei”. De cativa ani, guvernul francez duce o campanie impotriva consumului de vin, aceasta lupta acutizandu-se in momentul adoptarii Legii Evin, care interzice publicitatea la vin.

Publicitate
Gala Gastronomiei