Ca sa mai iesiti din tiparele impuse de traditie, pentru masa de Paste va propunem o reteta culinara delicioasa speciala, friptura de miel la cuptor, preluata de pe portalul Ele.ro. Si, ca serviciul sa fie complet, venim si cu doua asocieri de vinuri, care sa incante si sa scoata in evidenta aromele mancarii.
Friptura de miel cu piure de fasole si menta
- Ingrediente
fripturi groase din pulpa de miel
o lingura piper negru
o lamaie pentru zeama
cateva frunze de menta proaspata
doua conserve de fasole alba boabe de 400 g fiecare
6 linguri ulei de masline
un catel de usturoi
sare si piper dupa gust
Mod preparare
Fasolea boabe spalata si scursa din conserve, se pune intr-o cratita cu 4 linguri de ulei si 3 linguri de apa la incalzit. Se striveste cu blenderul pana se obtine un piure neuniform, se adauga menta si sucul de lamaie si se pastreaza la cald.
Fiecare bucata de friptura de miel se sareaza si pipereaza. Se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se prajesc bucatile de friptura pe rand pe ambele parti cate 3 minute.
Se imparte piureul de fasole pe patru farfurii si se pune pe fiecare cate o bucata de friptura. Se serveste cald, pe principiul rapid si proaspat.
O alta reteta, aici.
Cabernet Sauvignon Domeniul Coroanei Segarcea 2007
DOC-CMD Segarcea, 13,5% vol. alc., sec
Producator: Domeniul Coroanei Segarcea
Vin de recomandat, cu potential de invechire. Aromele interesante atrag prin amestecul de tonuri vegetale si de fructe. Gustul este placut, evoluat, cu note de coacaze negre, menta, lemn crud si cafea si aciditate bine integrata. Tanini prieteno si, fermi, final lung si condimentat.
Pret: 24,3 lei
Santomas Grande Cuvee 2004 Refosk
14 % vol. alc., sec
Producator: LN Glavina
Importator: Monteko Romania SRL
Nas foarte picant, placut, cu note de prune uscate si fructe negre de padure. Gustativ, are un atac intens, la fel de picant, cu note de lemn bine integrate si fine si arome fructate. Taninii sunt fermi si rotunjiti, asa incat dau acestui vin o structura foarte buna si un gust sustinut. Un ansamblu armonios, puternic, cu un postgust lung si placut.
Pret: 165 lei
naspa cu fasole