Despre Gabriela aţi mai citit în revista noastră cu diferite ocazii: ne-a prezentat reţete, a gătit la show-uri culinare, am intervievat-o despre pasiunea ei pentru cooking. V-o prezentăm acum şi ca blogeriţă de food, lifestyle & travel, foarte activă în mediul online; pe lângă proiectele ei gastronomice, este o bună cunoscătoare a restaurantelor, poate face oricând o recomandare de ieşit şi mâncat în oraş, precum şi de destinaţii de călătorii, o altă mare pasiune a ei. Pe toate le regăsiţi pe blogul ei GabrielaSimion.com – Food made with love. Cum am mai spus şi altădată, Gabriela ajuns cunoscută ulterior participării la MasterChef, concurs care a şi motivat-o să lase în urmă o carieră în Supply Chain, bine plătită, pentru pasiunea ei.
Aşadar, bucătar amator şi bloger de cooking, lifestyle şi travel. Cum s-a schimbat viaţa ta, acum, pe cont propriu?
Sunt, de fapt, pe cont propriu de la 17 ani şi mereu am luptat pentru independenţa mea financiară. După 15 ani de carieră când am decis marea schimbare, mi-am asumat un risc mare, dar am fost convinsă că e spre binele meu. Răspunsul este DA!, este mai bine pentru mine să am afacerea mea şi să fac zi de zi lucruri pe care le iubesc, nenumărate lucruri noi pe care nici nu credeam că voi fiu capabilă să le fac. Este ca o expediţie în care descopăr noi teritorii şi le cuceresc unul câte unul.
Te-ai gândit să ai afacerea ta în horeca?
Ideea de business în horeca creşte în mintea mea de ceva timp, dar consider că lucrurile se fac pe rând şi la momentul oportun. Dacă am să merg spre această direcţie, probabil că nu o să se întâmple mai devreme de 1-2 ani. Încă învaţ multe lucruri şi cum nu îmi place să dau greş, nu aş vrea să fac ceva repede şi prost.
Despre ce îţi place să scrii cel mai mult pe blog?
Scriu despre viaţa mea şi tot ce face parte din ea. Viaţa mea e complexă şi plină de acţiuni diverse, aşa ca nu cred că o să rămân fără “material”. Un capitol important despre care scriu cu plăcere e mâncarea şi, mai nou, evaluările de restaurante. Scriu numai despre ce îmi place, prefer să dau acea recomandare pozitivă despre un loc. Dacă nu îmi place, nu povestesc… îi las pe alţii.
Ce recomandări de restaurante ai face din principalele zone de going out bucureştene?
Bucureştiul e într-o continuă schimbare, sunt uimită cât se multe locuri noi şi cu vibe pozitiv se deschid. Încep să simt senzaţia de “străinătate” şi la noi, asta e foarte bine, evoluăm. Am câteva restaurante preferate pe care le repet şi nu m-au dezamagit: Zen Sushi Dorobanţi, Joseph, La Rambla şi Le Bistrot Francais, pentru stridiile delicioase.
Dar care merită vizitate şi sunt insuficient cunoscute?
Din categoria new entry cred că sunt Form, Fiore di Latte şi Norma.
Ce trenduri horeca ai identifica acum?
Lipsa timpului e o mare problemă în societatea actuală și, din acest motiv cred, că ne confruntăm cu o tendință de “minimalism” și rapiditate. Toată lumea vrea să mănânce bun, sănătos și repede, iar majoritatea jucătorilor din piață a început să se plieze pe această necesitate. Și eu am abordat această tendință pentru că nu cred că viitorul e “bucătăria bunicii”.
Care crezi că sunt cele mai mari probleme ale ospitalităţii la noi? Ce ar trebui schimbat / îmbunătăţit?
Problemele majore vin de la şcoala existentă în Romania…mai bine spus inexistentă. Unii oameni se trezesc proprietari de restaurant peste noapte şi habar nu au ce angajează în localul lor. Multe locuri au fost închise deoarece angajaţii nu erau pregătiţi să facă faţă activităţii, iar serviciile lăsau mult de dorit. Dacă ceva trebuie să se schimbe, atunci şcoala care trimite aceşti oameni în piaţă trebuie să se îmbunătăţească şi să le ofere pregătire de înaltă calitate.
Care a fost cea mai neplăcută experienţă într-un restaurant?
Hmmm…cred că au fost asa de multe, de la păr în mancare, şervete de masă folosite, pahare cu ruj, mâncare stricată, atitudine urată din partea angajaţilor. Cred că am păţit de toate de-a lungul timpului, îmi doresc de fiecare dată să nu se repete.
Despre, pe scurt
• 37 de ani
• 15 ani experienţă în corporaţii food ca planning manager, order planning & stock management coordinator, sales analyst. Este de profesie economist.
• Bucătar amator, autodidactă, pasionată de gătit de mică. Îşi doreşte să urmeze cursuri de specializare în gastronomie şi să viziteze toată lumea pentru a gusta preparatele planetei.
• Gabriela Simion – Food Made with Love înseamnă: reţete, lifestyle, portofoliu, travel.
• Food Made With Love e un concept gastronomic demarat în 2015, cu mai multe componente: catering pentru evenimente; rețete – meniuri personalizate în funcţie de profilul şi cererea clienţilor clienților, pentru brand-uri de food şi restaurant precum Live cooking show-uri (Special guest star în cadrul unor seri / evenimente precum Food + Wine @ The Wine Bistro (un proiect Vinexpert & Vinul.Ro), Form şi La Rambla Live Cooking Show ş.a
• În martie 2015 a început programul Cook it right, cursuri de inițiere în bucătăria sănătoasă pentru amatori.
• Consultanţă pentru restaurante și food styling.
• Implicare în activităţi sociale