Gama Vinarte exclusiv pentru Carrefour

villa-zorilorIn ultima vreme, pe piata se zvone ste ca retailul ar vinde aproape 70% din produsele autohtone. Nu stim care este procentul in cazul vinurilor, insa se pare ca retailul joaca un rol tot mai important in politica cramelor de la noi. Tot mai multi producatori isi negociaza portofoliul in scopul crearii unor game exclusive pentru anumite lanturi de supermarketuri, aparand si o moda in acest sens.

Publicitate
Excursii

Ultima gama exclusiva aparuta pe piata este de la Vinarte si a fost creata pentru Carrefour. Aparitia acestui tip de selectii este binevenita, mai ales pentru consumator, deoarece se incearca amplasarea pe piata a unor vinuri cu un raport pret-calitate avantajos. Editorii Vinul.Ro au degustat cinci din cele sase vinuri pregatite de Vinarte pentru Carrefour, de la aceasta intalnire lipsind Feteasca neagra, vin care, potrivit reprezentantilor companiei, va intra pe raft mai tarziu. Cele cinci vinuri – Sauvignon Blanc, Riesling sec, Riesling demisec, Merlot si Cabernet Sauvignon – sunt din recolta 2008 si vor putea fi achizitionate de pe raft la pretul de 13.99 lei. Gama este formata din vinuri corecte, placute, cu o expresie aromatica buna, micile scapari fiind cauzate de o aciditate mai ridicata sau unele senzatii dulci (cazul Rieslingului demisec). Albele, Sauvignonul Blanc, Rieslingul sec si Rieslingul demisec, se prezinta interesant, cu arome de citrice, caise verzi si mere, dar si cu o structura destul de buna, caracteristici ce le fac foarte populare in randul consumatorilor. In ceea ce priveste vinurile rosii, Cabernetul Sauvignon pare sa fie cel mai reusit exponent, un vin expresiv, cu arome de fructe rosii de padure, de cafea si condimente, care evolueaza foarte frumos in pahar. Merlotul, din pacate, pare un pic cam crud, iar aceasta caracteristica il dezechilibreaza.

PRODUCTIE DE 2 MILIOANE DE STICLE ANUAL

Compania Vinarte, specializata in productia si comercializarea de vinuri, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 3 milioane euro, in crestere cu 11% comparativ cu nivelul de 2,7 milioane euro din 2009. Anul trecut, rezultatele companiei au fost cu 15% mai mici fata de 2008. Vinarte produce anual doua milioane de sticle de vin, suprafata totala de vita de vie pe care o exploateaza fiind de 400 de hectare in Mehedinti, Dealu Mare si Samburesti. Circa 15% din productie merge la export, iar brandurile cu cele mai mari vanzari sunt: Prince Matei, Prince Mircea, Castel Starmina si Castel Bolovanu.

Publicitate
Velvet

vinarte-riesling-sec-carrefour_mg_8080Riesling Viarte 2008
DOC-CMD Vanju Mare – Starmina

12,5% vol. alc., sec
Un vin simplu si vinos, cu arome usor prafoase ce amintesc de citrice si fan uscat, cu o atingere de unt. Gustul nu se ridica la nivelul nasului, notele dulcege din atac impletindu-se cu o amareala de coaja de grapefruit, senzatie ce domina intreg parcursul gustativ. Gustul poarta o nota verde-crud, dar aceasta se sustine pe un corp bun.

 

vinarte-riesling-demisec-carrefour_mg_8097Riesling Vinarte 2008
DOC-CMD Vanju Mare – Starmina

13% vol. alc., demisec
Aromele sale ii confera un caracter usor rustic. Aromatic, se apropie de mirosul socului si al drojdiilor. Gustul este usor dezechilibrat de senzatiile dulci, care scot in evidenta aciditatea ridicata. Senzatia dominanta de dulce face ca acest vin sa fie foarte popular in randul consumatorilor. Pe final aduce note de mere fainoase si citrice.

 

vinarte-sauvignon-blanc-carrefour_mg_8090Sauvignon Blanc Vinarte 2008
DOC-CMD Vanju Mare – Starmina
13% vol. alc., sec
Un Sauvignon Blanc cu un corp subtire, usor sarat si mineral, care dezvolta in nas arome de citrice, carcei si flori de vita de vie. Gustul este foarte verde, amintind de caisele verzi, cu un plus mic de miere, flori de salcam si lemn. Nota amaruie din final capata, din cauza aciditatii ridicate, un aspect metalic.

 

vinarte-merlot-carrefour_mg_8068Merlot Vinarte 2008
DOC-CMD Vanju Mare – Starmina
13% vol. alc., sec
Pe langa nota dominanta de piper din nas, acest vin mai aduce si niste tonuri de drojdii si dulceata de cirese. Pare un vin foarte crud, cu un gust astringent si fara corp. Pe sub senzatiile dulci se ascunde o nuanta amaruie. Este destul scurt si usor inexpresiv. Un vin care va mai evolua.

 

vinarte-cabernet-sauvignon-carrefour_mg_8075Cabernet Sauvignon Vinarte 2008
DOC-CMD Vanju Mare – Starmina

13% vol. alc., sec
Un vin cu o buna amprenta aromatica, expresiv. Aromele sale amintesc de fructele rosii de padure, de cafea si condimente. Gustul pare subtire in prima faza, mai ales din cauza aciditatii ridicate, dar, cu timpul, se desface frumos. Finalul este caracterizat de o usoara astringenta si de tonuri condimentate.