Genevieve Janssens, Mondavi – vinificatorul anului 2010

Genevieve Janssens, directorul de vinificatie al companiei Robert Mondavi Winery, a primit de curand una dintre cele mai mari distinctii din industria vinului, fiind numita „Vinificatorul anului 2010”  de catre editorii si cititorii celebrei publicatii de vinuri Wine Enthusiast, potrivit unui comunicat al Cramelor Recas, importatorul exclusiv pentru Romania.

Publicitate
Ravago

Conform comunicatului de presa, acest premiu recunoaste excelenta in industria vinului si onoreaza cele mai notabile figuri ale acestei industrii la nivel mondial. Filosofia de vinificare a lui Genevieve Janssens se bazeaza pe faptul ca nu exista nici o diferenta intre echipa care lucreaza in crama si cea care lucreaza in vie. Principalul sau obiectiv, conform propriilor declaratii, este acela de „a produce vinuri cu o amprenta bogata de fruct, vinuri elegante si catifelate, care sa se asocieze usor cu preparatele culinare. Astfel, putem combina structura si finetea caracteristica vinurilor frantuzesti cu bomba de fruct in stil californian”.

Nascuta in Maroc si crescuta in Franta, Genevieve a crescut in acest domeniu si s-a educat sub tutela protectoare a trei mari specialisti Jean Ribereau-Gayon, Pascal Ribereau-Gayon si Emile Peynaud, alaturi de care a studiat la Universitatea din Bordeaux. Dupa ce a obtinut diploma in enologie, in 1974, Genevieve Janssens, a lucrat cu mai multi producatori din Corsica si Franta. In acest moment, in afara de colaborarea cu Robert Mondavi Winery, Janssens, mai detine un laborator de enologie in Provence si ofera consultanta pentru mai multe chateaux-uri din Franta.

Publicitate

In comunicatul dat publicitatii de Cramele Recas, se mai precizeaza si faptul ca Joel Peterson, de la Ravenswood Winery, o alta marca din portofoliul de importuri al producatorului banatean, a fost desemnat printre Viticultorii anului 2011 (Vintners Hall of Fame) de catre Institutul Culinar American – clubul exclusivist al viticultorilor din California. Toti cei nominalizati au fost apreciati pe baza implicarii si impactului muncii lor in promovarea industriei viticole a Californiei si imbunatatirea calitatii vinului pentru consumatorul uzual.