Ghidul Vinul.Ro 2011 si-a primit “botezul” la Diverta

Sub sloganul “Ca sa nu te doara capul in 2011!”, preluat de la pasionatul blogger de vinuri, Alibus, Vinul.Ro a lansat la sfarsitul saptamanii trecute, la Diverta Baneasa, cea de-a doua editie a cartii “Ghidul Vinul.Ro”.

Publicitate
Ravago

“Ghidul Vinul.Ro”, editia 2011,  este un instrument informativ menit sa vina atat in ajutorul clientilor obisnuiti, fara prea multe cunostinte in domeniul vinurilor, dar si al pasionatilor impatimiti de acest domeniu. Aceasta carte contine repere clare, informatii relevante si judecati critice impartiale despre vinuri romanesti si straine ce pot fi gasite pe rafturile magazinelor.

Cei prezenti la eveniment la evenimentul de lansare a Ghidului Vinul.Ro 2011 – oenologi, somelieri, specialisti, bloggeri, prieteni ai vinului sau simpli vizitatori ai librariei Diverta – au primit “cadou”, pe langa autografele autorilor, si o degustare de vinuri de la Corcova Roy & Damboviceanu (Rose Corcova 2009, Cabernet/Merlot Corcova 2008 si Syrah Corcova 2009), asociate cu produse traditionale de Plescoi (carnati si babic de Plescoi). Co-autori ai “Ghidului Vinul.Ro 2011”, Liviu Grigorica, vicepresedinte ADAR, si somelierul Sergiu Nedelea, directorul Centrului Aroma, au vorbit invitatilor despre cel mai nou produs Vinul.Ro si despre utilitatea unei astfel de carti in contextul actual al pietei de vin.

Publicitate
IPPU

Ghidul Vinul.Ro contine judecati si analize critice ale vinurilor ce pot fi intalnite in magazine si retele de retail, dar si in magazinele specializate. Majoritatea produselor prezentate in Ghid au fost cumparate direct de pe rafturile magazinelor. Punctajele vinurilor prezentate in carte au fost acordate urmarindu-se grila de punctare Vinul.Ro, un sistem prietenos, foarte usor de inteles, chiar si de catre cititorii cu mai putine cunostinte in domeniu.

Ghidul este impartit in doua sectiuni: vinuri autohtone (albe, rosii, rose), clasificate pe soiuri (Sauvignon blanc, Riesling, Feteasca alba, Feteasca regala, Chardonnay, Tamaioasa romaneasca, Muscat ottonel, Pinot Noir, Merlot, Feteasca neagra si Cabernet Sauvignon), si vinuri straine, impartite la randul lor in functie de tara de provenienta. Fiecare soi in parte este caracterizat printr-o „fisa tehnica”, care descrie clar originea si caracteristicile soiului analizat. De asemenea, fiecare vin degustat si prezentat in carte este insotit de fotografia sticlei, informatii despre producator, pretul de retail, precum si notele de degustare si punctajele acordate de catre editorii Vinul.Ro.

Un capitol al cartii a fost dedicat unor materiale informative despre vin, tehnicile de servire ale acestuia si despre aspectele benefice ale vinului asupra sanatatii omului. De asemenea, in ultimul capitol al „Ghidului Vinul.Ro 2011” poate fi gasita si lista vinurilor medaliate in cadrul concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010, dar si un index al celor mai bine punctate vinuri din carte.

Ghidul Vinul.Ro 2011 este tiparit fullcolor, in conditii grafice deosebite (brosata, coperti groase) si va putea fi gasit, in librarii si in magazinele specializate de vin din Bucuresti si din tara.