Ghidul Vinul.Ro 2012, cu noutati: vinuri bune, oameni, locuri

Orice carte e o invitatie la meditatie si chiar la dialog. Ghidul nostru critic, aflat la a treia editie, nu are pretentia de a fi complet sau cel mai bun, ci este o invitatie prieteneasca de a impartasi alaturi de noi bucuria pe care o pot aduce oamenii, locurile si vinurile de calitate.

Publicitate
Telna

Ghidul Vinul.Ro 2012 este rezultatul a peste 5.000 de kilometri parcursi in ultimele 10 luni de catre editorii Vinul.Ro pe la diferite crame si podgorii romanesti. Cartea aduce in fata cititorilor nu o lista integrala a vinurilor degustate, ci doar pe cele care ne-au impresionat din fiecare regiune vizitata. Este, asadar, o suma de recomandari din ceea ce piata are de oferit, in acest moment.

Am incercat, anul acesta, sa “legam” vinurile de oamenii si locurile care le-au facut posibile. Veti gasi in Ghidul Vinul.Ro 2012 nu doar note de degustare si punctaje, ci si descrieri mai detaliate ale zonelor de origine, ale viilor si companiilor producatoare, precum si scurte schite de portret ale creatorilor unora dintre vinuri.

Publicitate

Speram ca si sfaturile de degustare (intr-o varianta prescurtata, pentru a fi mai accesibile) sa fie de interes, ca si rezultatele Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2011, unde 25 de jurati din strainatate si din tara au testat cu profesionalism si impartialitate peste 330 de vinuri disponibile in Romania, intr-o incercare de a le evidentia pe cele mai bune, indiferent de palierul lor de pret.

Ghidul Vinul.Ro 2012 va putea fi achizitionat de la redactie incepand din ianuarie 2012, contra sumei de 37 lei + taxele postale. Pentru comenzi mai mari se aplica discounturi. Cei interesati sunt rugati sa trimita un mail la adresa roxana@vinul.ro.