Giacomo Tachis, „parintele vinului italian modern”, a fost numit oficial „Omul anului 2011” de catre prestigioasa publicatie de vinuri Decanter. Reprezentantii publicatiei au declarat ca acest titlu reprezinta un omagiu adus celui care „a reprezentat o raza de lumina in industria vinului italian in anii ’70 si ’80, anticipand renasterea acesteia”.
Cariera lui Tachis, acum in varsta de 77 de ani, a inceput 1961, ca „enolog-junior” la crama San Casciano, detinuta de Antinori. In 1968 acesta a devenit directorul tehnic al cramei, consacrarea pe plan international cunoscand-o dupa demararea colaborarii cu San Guido, detinuta de Casa Bolgheri, in cadrul careia a oferit pietei unul dintre cele mai impresionante vinuri italiene, Sassicaia.
Timp de cinci decenii, Tachis s-a aflat in prim-planul vinului italian, fiind unul dintre principalii sustinatori ai practicilor devenite acum standarde in vinificatie: selectia clonelor, densitate ridicata, recolta redusa, rafinarea vinurilor prin fermentatie malolactica si maturare la stejar. De asemenea, Giacomo Tachis este cel care a introdus soiurile bordeleze, precum Cabernet Sauvignon, in ceea ce acum numim „Super Toscanele” Sassicaia, Tignanello si Solaia.