GoodWine 2012 – semnale pozitive pe piata vinului (galerie foto)

Ajuns la cea de-a saptea editie, targul de vinuri GoodWine a reusit sa stranga, in perioada 30 martie – 1 aprilie,  in spatiul expozitional de la World Trade Plaza Hotel Pullman, peste 30 de expozanti – producatori si importatori de vinuri, reviste de specialitate, restaurante, magazine de vinuri, producatori de mezeluri si branzeturi, distribuitori de materiale conexe si accesorii -, un numar considerabil pentru targurile de profil organizate in ultima vreme in Romania.

Publicitate
Domeniul Bogdan

In comparatie cu precedentele manifestari, aceasta editie, pe langa efervescenta din partea participantilor de „a da cat mai bine” in fata vizitatorilor cu vinuri atent lucrate, s-a remarcat prin numarul mare de lansari, peste 100 de noi vinuri fiind prezentate in premiera nationala. Unele dintre cele mai placute surprize au venit din partea producatorilor Jidvei si Cotnari (prin divizia Casa de Vinuri Cotnari), care prin lansarea unor noi game cu adresabilitate premium, au luat o importanta optiune pentru cucerirea unui nou segment de consumatori. O alta concluzie ce mai poate fi trasa in urma acestui targ este aceea ca se simte o crestere calitativa a intregii piete a vinului, venita atat din partea producatorilor, cat si din partea importatorilor activi sau cu intentii de penetrare a pietei.

Printre expozantii GoodWine s-au mai numarat Vinarte, SERVE, Crama Oprisor, Agricola Stirbey, Avincis, Via Sandu, Cramele Rotenberg, Cramele Recas, Senator Wine, Domeniile Vanju Mare, Budureasca, Domeniile Samburesti, Casa de Vinuri Husi, Casa Olteanu, Domeniile Ostrov, Liliac (AMB Wine), Vinicola Averesti, Vincon, Metro Romania – selectie de vinuri sub marca proprie, Eduardo Miroglio – Bulgaria, Tenuta Carretta – Italia, Vylyan – Ungaria, Michel Torino – Argentina, Cricova, Garling – Republica Moldova, Schlumberger – Austria. Din programul evenimentului a mai facut parte, pe langa premiere, mai multe show-uri culinare si asocieri eno-gastronomice realizate de membrii Asociatiei Somelierilor din Romania.

Publicitate
Caloian

O analiza mai ampla celei de-a saptea editii a targului de vinuri GoodWine va fi publicata in urmatorul numar al revistei Vinul.Ro.