Gosset si Frapin la Sangria

sangriaRestaurantul Sangria a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, o degustare de champagne, vinuri din Saint Emilion si cognac. Sub bagheta somelierului  Laurentiu Achim, iubitorii de vin au facut cunostinta cu trei spumante Gosset (din Champagne), doua vinuri rosii semnate de UDP (Union de Producteurs) Saint Emilion si doua cognac-uri Frapin din zona Grand Champagne (VS si VIP XO).

Publicitate
e-vinul.ro

Asortarile pregatite de Laurentiu Achim au fost, ca de obicei, surprinzatoare si elegante:

Gosset Brut Excellence / foie gras cu jeleu de fructe rosii;

Publicitate

Gosset Grand Reserve (favorita audientei) / file de somon afumat cu rucola si capere;

Gosset Grand Rose / jamon serrano cu paine prajita si rosii proaspete;

Emilio 2007 Saint Emillion Bordeaux / muschiulet de porc cu sos de citrice si piure de legume;

Galius 2005 Saint Emillion Bordeaux / File de vita cu sos alb, piper verde si cartofi gratinati;

Cognac Frapin VS si VIP XO / Parfait cu ciocolata si sos de zmeura.

Toate brandurile prezente in degustare vor incerca, in viitorul apropiat, sa-si gaseasca un loc pe o piata deja foarte diversificata si cu un grad de sofisticare in continua crestere. Gosset mizeaza mult pe faptul ca face parte, alaturi de Krug si Bolinger, din grupul extrem de mic de producatori de champagne care mai utilizeaza si baricuri de stejar pe parcursul procesului tehnologic, iar Frapin reprezinta unul dintre cele mai deosebite terroir-uri pentru strugurii destinati distilatelor, fapt ce se simte cu prisosinta in varianta VIP XO (blend de distilate, intre care cel mai tanar cognac are 35 de ani).