Halewood goes to Hollywood

Halewood Romania, unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de vinuri romanesti isi va face debutul la inceputul lunii Mai pe piata Americana.

Doi reprezentani ai producatorului romano-britanic Halewood Romania, Dan Muntean, Director General si Simona Mardale, Director de Export vor intreprinde in perioada 29 Aprilie – 7 Mai un ambitios turneu in SUA in vederea promovarii vinurilor romanesti pe masa consumatorilor Americani.

Cu aceasta ocazie, vinurile din gamele deja familiare publicului romanesc Prahova Valley, Blue Danube, Byzantium si Cherry Tree Hill vor fi prezentate unei largi audiente formate din importatori, distributori, jurnalisti, consultanti si consumatori de pe ambele coaste ale SUA.

Turneul american va incepe pe 1 mai cu o degustare de vinuri organizata cu sprijinul consulatului Roman din New York care va fi urmata apoi la scurt timp de un eveniment similar organizat in Las Vegas, rampa de lansare a produselor noi din domeniul food&beverage din ultimii ani. Evenimentul din Las Vegas va beneficia si de participarea si generoasa sustinere a doamnei Lia Roberts, presedinte al partidului republican din Statul Nevada. Turneul va continua cu intalniri de afaceri si prezentari in Los Angeles, San Francisco si Hollywood, rolul acestor intalniri fiind nu doar de a stimula interesul pentru vinurile romanesti ci si de a aduna informatii despre cea mai dezvoltata si puternica piata din lume si de a invata din experienta celor care activeaza aici.

Organizarea acestei campanii americane a fost incredintata unor consultanti de PR cu o bogata experienta in industria vinului din SUA, Patricia Schneider si Harvey Posert, cel din urma fost PR Vice President la Robert Mondavi Winery, cel mai renumit producator si distribuitor de vinuri californian.

“Ca o apreciere a vinurilor noastre, dupa ce le-au degustat, consultantii cu care lucram, amuzati, ne-au adus aminte de un proverb romanesc <<Câinele bătrân nu latră degeaba”, spune Simona Mardale, Directorul de Export. “Suntem astfel entuziasmati de provocarea ce ne sta in fata – promovarea vinurilor noastre pe cea mai competitiva piata mondiala – si in acelasi timp foarte increzatori ca putem obtine un segement semnificativ pentru noi datorita calitatii si valorii produselor noastre”.

“Suntem incantati ca putem contribui cu acest proiect la o noua politica externa…. a vinului romanesc. Nu stiu altii cum sunt dar noi, ca producator Romano-Britanic, putem declara ca succesul nostru se inscrie admirabil pe axa Ploiesti-Liverpool-San Francisco” spune Dan Muntean, Directorul General al Halewood Romania.