Halewood Romania aduce vinurile sud-africane Simonsig

Compania Cramele Halewood a prezentat saptamana trecuta, in premiera in Romania, vinurile producatorului sud-african Simonsig. Evenimentul a avut loc cu prilejul celei de-a sasea intalniri a Clubului Byzantium si s-a desfasurat la Muzeul Cotroceni.

Publicitate
Excursii

Simonsig este vazut la nivel international ca fiind unul dintre pionierii vitiviniculturii sud-africane. Cu o experienta si cunostinte acumulate de-a lungul a zece generatii, familia Malan s-a impus ca una dintre cele mai importante case de vinuri din Africa de Sud. Totusi, fata de celelalte importuri cu care ne-au obisnuit Cramele Halewood, de aceasta data vinurile Simonsig prezentate nu par sa iasa in evidenta, aflandu-se din punct de vedere calitativ sub nume precum Trapiche, Antinori, Andre Lurton sau Torres. Singurele vinuri din degustare care merita mentionate sunt Simonsig Chenin Blanc 2007, Simonsig Tiara 2001 si vinul licoros Simonsig Vin de Liza 2006.

Simonsig Chenin Blanc 2007, Stellenbosch a fost ales anul trecut in Africa de Sud drept vinul cu cel mai bun raport pret-calitate. Aromele sale sunt placute, citrice (pomelo), cu usoare tente florale. Gustul aminteste de tonurile de grapefruit, fructul pasiunii si iarba proaspat taiata, fiind sustinut de o aciditate foarte puternica. Postgustul este lung, usor amarui.

Publicitate
IPPU

Simonsig Tiara 2001, Stellenbosch este un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Petit Verdot, de culoare visiniu-inchis. Aromele placute de cirese coapte, ciocolata, lemn si masline negre sunt umbrite de alcoolul in exces. Gustul sau foarte condimentat si alcoolic dezvolta tonuri de afiine, zmeura si menta. Corp mediu si tanini catifelati. La baza a fost un vin mare, dar care nu mai este atat de expresiv. Trebuie consumat cat mai repede.

Simsonig Vin de Liza 2006, Stellenbosch este un vin licoros galben-auriu cu pretentii. Buchetul placut de flori de salcam, miere si mustel, completeaza gustul catifelat care aminteste de dulceata de gutui. Este un vin echilibrat, cu un postgust lung, usor condimentat.

Celelalte vinuri Simonsig prezentate Sauvignon Blanc 2007, Cabernet Sauvignon-Shiraz 2006, Cabernet Sauvignon-Merlot 2006 si Frans Malan 2003 nu impresioneza foarte tare, suferind de o acuta lipsa de personalitate sau fiind usor dezechilibrate (Frans Malan).

In cadrul aceleiasi manifestari au mai fost prezentate si vinurile Byzantium din anii noi de recolta: Blanc de Transylvanie 2007, Chardonnay 2006, Rosso di Valachia 2006 si Cabernet Sauvignon 2006. Degustarea a fost insotita de acordurile cvartetului Arpeggione, momentul a reiterat legatura indisolubila a vinului cu arta.

Invitatului special al evenimentului, Pieter Malan, Director Business Development al Casei Simonsig, a facut o scurta prezentare a istoriei si traditiei in viticultura a familiei sale. La eveniment au mai participat E.S. Johannes Hendrik Kotze – Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Africii de Sud si Domnul Nzaliseko Sifuba – Prim Secretar al Ambasadei Africii de Sud, reprezentanti ai mass-media, oameni de afaceri sau pasionati ai vinului.

Grupul Halewood, cel mai mare exportator autohton de vin imbuteliat, care a primit la sfarsitul anului trecut si titlul de “Cel mai bun importator de vinuri din Romania in 2007” din partea publicatiei online Vinul.Ro, este reprezentantul in Romania al vinurilor Andre Lurton-Franta, Antinori-Italia, Torres si Vicente Gandia-Spania, Concha Y Toro–Chile, Trapiche-Argentina, Villa Maria-Noua Zeelanda si vinurile Simonsig- Africa de Sud.