Halewood Romania extinde distributia in SUA

Halewood Romania, cel mai mare exportator de vinuri imbuteliate din Romania, a demarat extinderea distributiei produselor sale in Statele Unite. Danex International este principalul importator, iar Tincknell & Tincknell Wine Sales and Marketing Consultants ofera suportul de vanzari si marketing, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.
Lansate in SUA in 2006, vinurile de la Halewood Romania sunt acum disponibile in Arizona, California si Missouri, urmand sa adauge treptat noi state. Halewood Romania exporta trei marci in Statele Unite, intr-o selectie ce reprezinta o varietate de soiuri romanesti si internationale: marca Byzantium, purtand etichete inspirate din perioada byzantina, in variantele Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Blanc de Transylvanie si Rosso di Valachia; marca Prahova Valley, prezenta mai veche pe piata SUA, cu vinurile Special Reserve (Pinot Noir, Feteasca Neagra si Tamaioasa Romaneasca) si marca Cherry Tree Hill, cele mai bune vinuri ale grupului, obtinute din struguri selectati dintr-o singura podgorie, doar in anii de recolta exceptionala.
Obiectivele targetate pe termen mediu pentru viitoarele exporturi in SUA sunt si alte marci de vinuri din portofoliul Halewood, precum si versiunile premium ale vinurilor spumante, Rhein Extra, obtinute dupa metoda traditionala.
In perioada 10 – 11 februarie 2007, Grupul Halewood Romania a participat la cea de-a 16 editie a Wine Expo, organizata la Seaport World Trade Center, in Boston, eveniment care a reunit circa 450 de producatori din toate regiunile lumii, precum si reprezentanti ai domeniilor complementare vinului: produse alimentare, designeri de crame si pivnite, alti comercianti.
Halewood Romania a fost singurul producator din tara prezent la acest eveniment, atragand atentia publicului cu urmatoarele vinuri : gama Byzantium (Chardonay, Blanc de Transylvanie, Rosso di Valachia si Cabernet Sauvignon), gama Prahova Valley (Pinot Noir, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra, Pinot Grigio si Chardonnay), si gama Cherry Tree Hill (Merlot, editia 2003 si Pinot Noir, editia 2005).
„Au avut un succes formidabil Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Neagra, precum si Pinot Grigio care este cel mai in voga vin in SUA», afirma Dan Muntean, Director General al Grupului Halewood Romania. «De asemenea, americanii au fost incantati de gama Byzantium, atat in privinta vinului in sine, cat si a prezentarii acestuia, considerand etichetele deosebit de atractive. Au fost fascinati de vinurile Halewood si avem convingerea ca reprezentam cu succes Romania in aceasta piata. Se simte insa si nevoia unui suport national, al unui brand de tara, care sa consolideze eforturile, deloc mici, pe care noi le facem pentru a duce dincolo de granite o imagine pozitiva, iar vinul nostru este cu certitudine o prezenta deja remarcabila», completeaza Dan Muntean.

Publicitate
Excursii