HoReCa din Iasi, premiata la Good Point

Cele mai bune restaurante, cafenele si hoteluri din Iasi vor fi premiate pe 8 decembrie in cadrul „Galei HoReCa Iasi, 2011”, eveniment ce se va desfasura la magazinul de vinuri Good Point (str. Sf. Lazar 45), incepand cu ora 18.00,.

In cadrul galei, organizatorii – Good Point, Vinul.Ro si Organizatia Somelierilor din Romania (OSR 2011) – vor acorda premii restaurantelor si cafenelelor iesene cu o importanta contributie in promovarea gastronomiei de calitate si a culturii vinului.

Magazinul Good Point va acorda premii si mentiuni de excelenta pentru clientii sai din domeniul HoReCa, revista Vinul.Ro va acorda un Premiu Special pentru “cel mai ospitalier restaurant”, iar OSR 2011 va acorda un un Premiu Special pentru “restaurantul cu cea mai completa selectie de vinuri”.

Evenimentul va fi deschis de un concurs de “food & wine pairing” cu trei categorii: vin alb sec, vin rosu sec si vin alb dulce. Bucatarii de la restaurantele care s-au inscris in competitie vor prezenta atat juriului cat si audientei, corespunzator fiecarei categorii de vin, un platou rece, un platou cald si un desert. Dupa jurizarea si premierea celor mai reusite asocieri toti cei prezenti vor avea ocazia sa guste atat preparatele culinare cat si cele 3 vinuri: Cocos Chardonnay, Miracol Cabernet Sauvignon si Castel Starmina Tamaioasa Romaneasca.

Dupa concurs va urma momentul cel mai asteptat al Galei: decernarea premiilor pentru anul 2011.

Nominalizarile plus alte detalii le puteti gasi pe blogul Slow Food.

Locatia: Magazinul de vinuri “Good Point” Iasi, str. Sf. Lazar 45, tel. 0232-244.423