Horoscopul vinurilor

Poate sa aiba zodia vreo legatura cu cel mai potrivit vin pentru o persoana? Trecand peste diferentele dintre barbati si femei, peste faptul ca toata lumea prefera unicitatea, in loc de incadrarea intr-un grup sau intr-o categorie, am incercat sa gasim, in functie de atributele elementare asociate indeobste cu fiecare semn zodiacal, soiurile si stilurile de vin cel mai adecvate.

Publicitate
Oprisor

ariesBERBEC (21 MARTIE – 20 APRILIE)

Caracteristici: impulsiv, arogant, aventuros, fara rabdare, competitiv, insensibil.

Publicitate

Vin: Primitivo, intr-o varianta aspra, aproape nisipoasa, plina de tanini, pentru zilele in care este enervant pentru ceilalti, dublat de Zinfandel american (geamanul genetic al lui Primitivo) pentru zilele de impetuozitate, in care deschide drumul pentru ceilalti.

taurTAUR (21 APRILIE – 19 MAI)

Caracteristici: iubitori, blanzi, muncitori, tenace, senzuali, iubitori de muzica, dans si arte frumoase.

Vin: Merlot-uri. Cat mai multe, studiate pentru a fi asezate intr-o taxonomie proprie, interiorizabila. Cu siguranta, Taurii s-ar lasa sedusi de multitudinea de expresii ale acestui soi, de la rosé-uri si vinuri usurele pana la campionii innegurarii.

gemeniGEMENI (20 MAI – 20 IUNIE)

Caracteristici: vointa puternica, versatilitate, inteligenta, iritabilitate, greu de impresionat afectiv, rationali, prefera comoditatea.

Vin: Sauvignon Blanc australian sau neo-zeelandez. Confortabil pentru minte, fara derapaje de la an la an, deci nederanjant, va parea o afacere buna datorita pretului mic.

racRAC (21 IUNIE – 22 IULIE)

Caracteristici: predominant pacifi sti dar, cand se infurie, e de rau! In rest, se spune ca ar fi romantici, iubitori si de o tenacitate iesita din comun, diplomati, sensibili si imaginativi.

Vin: cupaje de vinuri rosii, grele, din Languedoc. Predispun la visare, au tente animalice, dar si extrem de senzuale, ascund sange in aromele complexe de ierburi si frunze uscate.

leuLEU (23 IULIE – 22 AUGUST)

Caracteristici: energici, binevoitori, autoritari, marinimosi, nobili si curajo si. Din pacate, doresc sa fie mereu in centrul atentiei, ceea ce-i face uneori dictatoriali, sarcastici sau incapatanati.

Vin: Cabernet Sauvignon, „un rege pentru un rege”. Putere asumata = orgoliul gadilat. Nu e neaparat sa fie cel mai bun, ci doar sa se spuna ca e cel mai bun.

fecioaraFECIOARA (23 AUGUST – 22 SEPTEMBRIE)

Caracteristici: dispuse la exuberante sexuale in celibat, insa foarte stabile in casnicie, Fecioarele au tendinta de a fi exagerat de ordonate, metodice si analitice in viata de zi cu zi. Prefera deseori solitudinea, sunt cerebrale, dar pot actiona si brutal, instinctiv.

Vin: rosé-uri parfumate pentru zilele exuberante, vinuri negre, nefiltrate, „de meditatie” pentru perioadele de singuratate.

balantaBALANTA (23 SEPTEMBRIE – 22 OCTOMBRIE)

Caracteristici: abili in orice, cu mari deceptii in dragoste, pozitivi si extrovertiti. Este zodia ai carei „membri” impartasesc cele mai putine caracteristici comune, fiind cei mai inclinati spre evolutii individuale de exceptie.

Vin: Chardonnay-uri, in toate expresiile lor. De la cele extrem de acide si florale, pana la cele baricate, untoase si vanilate.

scorpionSCORPION (23 OCTOMBRIE – 22 NOIEMBRIE)

Caracteristici: ranchiunosi si razbunatori, osciland intre extreme (mai ales intre castitate si desfrau), foarte competitivi, se pot dovedi adevarati eroi in situatii-limita. Sunt stapani absoluti ai artei razboiului.

Vin: sampania invingatorului sau pelinul invinsului.

sagetatorSAGETATOR (23 NOIEMBRIE – 21 DECEMBRIE)

Caracteristici: pasionali, insa superficiali. Uita si iarta usor, trec usor peste probleme, sunt generosi, iubitori de aventura si iau viata ca pe o continua petrecere. Au o oarece predispozitie spre filozofie si poseda marele talent de a renaste, stralucitori, din cenu sa.

Vin: Shiraz-uri, Malbec-uri sau Carmenere. Nu atat pentru gust, cat pentru renasterea simbolica, savarsita pe alte taramuri decat cele de bastina.

capricornCAPRICORN (22 DECEMBRIE – 21 IANUARIE)

Caracteristici: melancolici, plini de responsabilitate morala (care se poate dovedi cam obositoare), pesimisti, practici, aproape zgarciti si mereu ingrijorati in ceea ce priveste viitorul.

Vin: marile chateau-uri, Amarone, Brunello si orice fel de editii limitate sau de sticle-obiect. Nu pot da gres la capitolul „calitate” si, in plus, le va creste pretul in timp, deci se pot transforma intr-o afacere buna.

varsatorVARSATOR (22 IANUARIE – 17 FEBRUARIE)

Caracteristici: vointa puternica, inclinatie catre polemica si discutii filozofice, independenti, stabili, revolutionari, deseori preocupati de treburi oculte. Traim in mileniul Varsatorului, deci aveti grija…

Vin: nimic nu stimuleaza mai bine conversatia si speculatia filozofica decat un cupaj tipic bordolez, pe baza de Cabernet si Merlot, condimentat cu un strop de „altceva”. Nu unul scump, insa, pentru ca nu s-or numi „varsatori” degeaba.

pestiPESTI (18 FEBRUARIE – 20 MARTIE)

Caracteristici: sensibili, impresionabili, delicati, insa cu o vointa de fier. O zodie cu adevarat „dubla” – traiesc doua vieti, au pasiuni pentru doua meserii complet diferite, trec deseori prin doua casnicii, cu persoane radical diferite.

Vin: fumee blanc, simbolul rasturnarii in oglinda. Plin si delicat, insa cu radacini inca lizibile in durul „pipi de chat”