Ghidul seductiei

Ati plecat din club / de la concert / de la teatru si ati ajuns la tine acasa. Jumatate din drumul catre inima ei e facut. Stie ca esti placut, amuzant, inteligent, relaxat… Dar e noapte si oamenii au si alte nevoi decat cele legate de „o inima albastra“. Livrari la domiciliu nu prea exista la ora asta, iar daca o lasi sa astepte pe canapea si dispari prea multa vreme in bucatarie, risti sa nu-i mai poti oferi decat o patura si-o perna. Daca dragostea trece prin stomac, Vinul.ro va prezinta in fiecare numar trei pasi catre inima ei: gustari si mancaruri delicioase, de gatit rapid, la care sa asortati vinurile potrivite.

Publicitate

Tempura de fasole verde

Pentru 250 de grame de fasole verde (scoateti capetele si verificati sa nu fie atoasa) faceti un sos din doua lingurite de sos de soia, doua lingurite de zeama de lamaie si o lingurita de zahar pudra. Amestecati pana se dizolva zaharul. Separat, amestecati o cana de faina cu un sfert de cana de seminte de susan, apoi turnati bere blonda pana cand ajunge de consistenta aluatului de clatite. Luati pastaile de fasole una cate una, inmuiati-le in pané pana se acopera si aruncati-le intr-o baie de ulei incins (365 de grade Celsius, strat de 3-4 centimetri). Fiecare pastaie trebuie sa stea cam un minut si jumatate (maxim doua, daca fasolea pare mai batrana). Se scot pe servetele, pentru a elimina excesul de grasime si se servesc calde, cu sosul de soia dulce-acrisor. Se potriveste cel mai bine cu vinuri albe, proaspete, vii. FITA MICA: Sarba Livia (sec) sau un Riesling Italian de la Domeniul Coroanei Segarcea, Faurar – Alb de Ceptura. FITA MEDIE: Masi Paso Blanco, Edition Sauvignon Blanc (Cramele Basilescu), Mustoasa Limited Release Recas, Nederburg Manor House Sauvignon Blanc. FITA MARE: Revelatio DAVINO, Domain Ceptura Blanc (DAVINO).

Paste cu parmezan si trufe negre

O trufa de marime medie, de aproximativ 50 de grame, taiata in felii subtiri (pe slicer de trufe) se lasa in tigaie 2-3 minute, in belsug de unt (o treime de pachet), cu doua linguri de parmezan. Separat, se prepara doua portii de paste al dente (preferabil tagliatelle). Cand sunt fierte, pastele scurse se arunca in tigaie, peste untul cu trufe, si se mai lasa 2-3 minute. Se pune totul intr-un bol, se presara inca o doza de parmezan si inca 20-30 de grame de trufe proaspat rase, se acopera 5-10 minute si se serveste. Aroma de trufe negre este salbatica, pamantoasa, fenolica si usor moscata. In consecinta, se cauta vinuri grele, cu arome complexe, iar un vin rosu matur, cu note congruente de pamant, trufa, fructe uscate si chiar muschi de padure rezoneaza cel mai bine cu un asemenea preparat. FITA MICA: un asemenea preparat nu se consuma cu vinuri ieftine. FITA MEDIE / MARE: Cabernet Sauvignon La Cetate 2006, Prince Matei 2007. FITE MARI sI FOARTE MARI: Chateau Cantenac Brown 2001- AOC Margaux, Masi Vaio Armaron Serego Alighieri 2001. FITA GIGANTICA: Chateau Cheval Blanc 2001 – AOC St. Emilion.

Publicitate
SelectWine

Sorbetto de grapefruit cu campari

Inainte sa va apucati de toate cele de mai sus, mixati intr-un blender zeama de la 4 grapefruit-uri (cam 3 cani) si jumatate de cana de zahar, pana se dizolva zaharul. Adaugati jumatate de cana de Campari si puneti intr-un vas de inghetata, cu cat mai putin aer (preferabil un recipient care se videaza). Lasati doua ore la congelator, apoi serviti in cupe, cu bucati de portocala rosie, curatata de pielite si taiata cubulete. Are deja alcool, ba chiar digestiv, deci nu e cazul sa continuati cu vin.